Ima li nade u povratak Tonija Kroosa? Ancelotti poručuje: "Samo jedan poziv je dovoljan"

Nijemac se oprostio

Ima li nade u povratak Tonija Kroosa? Ancelotti poručuje: "Samo jedan poziv je dovoljan"

Eldar Ganibegović

Nije tajna koliko Carlo Ancelotti voli Tonija Kroosa i njegov stil igre. Sada je jasno da italijanski stručnjak ne bi imao ništa protiv da Toni Kroos nastavi karijeru.

Sjajni njemački veznjak Toni Kroos uskoro će okačiti kopačke o klin. Već se oprostio od Real Madrida.

Od Kraljeva se oprostio u stilu. Nakon što je početkom godine osvojen španski Superkup, na Santigao Bernabeuu je proslavljena titula prvaka Španije, a onda je osvojena i Liga prvaka.

Dakle, osvajanjem Lige prvaka oprostio se od Real Madrida, a posljednje utakmice u karijeri odigrat će u dresu reprezentacije Njemačke.

Njegova zemlja će od 14. juna do 14. jula biti domaćin Evropskog prvenstva i u zavisnosti od toga koliko daleko dogura zavisit će i to kada će Kroos završiti karijeru.

Jasno je da mu je želja da se sa zlatom oko vrata i titulom prvaka Evrope oprosti od fudbala, no to će biti težak zadatak uprkos domaćinstvu Njemačke.

Oglasi

Mnogi su mišljenja da je prerano rekao "dosta". Jedan od njih je vrlo vjerovatno i Carlo Ancelotti.

Trener Real Madrida dao je nedvosmislenu izjavu kada je Toni Kroos u pitanju. Istakao je da bi ga rado primio nazad ukoliko se Nijemac odluči da promijeni odluku.

"Već sam rekao Toniju Kroosu... ako se predomisli, možda u narednim mjesecima, samo jedan telefonski poziv i počinjemo ponovo", rekao je italijanski stručnjak.

Jasno je da je teško očekivati da dođe do takvog raspleta situacije, pa je Real Madrid već pronašao zamjenu i to u Italiji. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sljedećeg ljeta Kraljeve će vrlo vjerovatno napustiti i Luka Modrić, a njegovim odlaskom tako će završiti jedna velika era Real Madrida u kojoj je osvojeno čak šest titula prvaka Evrope. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi