Rekao da mu pripada jedna od Ronaldovih Zlatnih lopti, CR ga ponizio odgovorom

Bolje da je šutio

Rekao da mu pripada jedna od Ronaldovih Zlatnih lopti, CR ga ponizio odgovorom

Edmir Škorić

Nekoliko godina se u medijima pojavljuje pomalo zaboravljeni bivši fudbaler lisabonskog Sportinga za kojeg je navodno i sam Cristiano Ronaldo rekao da je bolji od njega.

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2003. godine stigao u Manchester United iz Sportinga, te se to pokazalo kao pun pogodak Sir Alexa Fergusona. Ronaldo je ubrzo postao jedan od najboljih igrača Uniteda, a 2008. godine osvojio je svoju prvu Zlatnu loptu. On je oduševio javnost svojim trikovima i bio je pravo osvježenje za engleski Premiership gdje je za šest sezona ostavio dubok trag.

Međutim, kada je Ronaldo stigao u Manchester United dao je veoma zanimljivu izjavu. Mnogi su bili oduševljeni njegovim igrama i potezima, a on je tada otkrio da u Sportingu igra fudbaler koji je bolji čak i od njega.

"Ako mislite da sam ja dobar onda sačekajte da vidite Fabija Paima", rekao je tada Ronaldo.

Fabio Paim je nije napravio ni približno dobru karijeru kao njegov mnogo poznatiji sunarodnjak, a nedavno je izjavio:

Oglasi

“Cristiano je, uz sav svoj trud i naporan rad, otišao na nivo koji zaslužuje. Ali kada sam igrao, da sam imao isti trud i posvećenost, bio bih bolji od njega. Ako pričamo o tehnici, bio sam bolji, bio sam mali Ronaldinho, ali kao što vidimo, tehnika nije ta koja nas vodi na vrh", poručio je Paim.

„Kako sam zarađivao mnogo novca, stekao sam iluziju da mi nije potreban trud. Nemoguće je da osoba poput mene bude milioner. Žalim zbog nekih svojih izbora. Sada sam u drugim godinama pa mogu da vidim sliku drugačije. Talenat je bio tu, ali moj um nije. Glava mi je bila na ženama i žurkama, svuda osim fudbala. Odigrao sam neke utakmice, ali moje tijelo nije bilo u najboljoj formi i nije odgovaralo na ono što su ljudi tražili od mene, jer da sam mogao, bio bih u Barceloni ili Real Madridu", zaključio je on.

On je takođe u jednom od podcasta rekao da je zaslužio jednu od Ronaldovih Zlatnih lopti, a sada mu je slavni Portugalac brutalno odgovorio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Wtf. Ko je ovaj tip?", napisao je Ronaldo u komentaru klipa u kojem je Fabio Paim govorio o Cristianu kao svom bivšem saigraču i prijatelju od kojeg je "možda bio i bolji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi