Real Madrid tiho 'odjavljuje' Luku Modrića - Hrvatska legenda ne zaslužuje takve postupke
Hrvatski fudbaler je član Real Madrida od 2012. godine i s Kraljevima je osvojio apsolutno sve što je mogao (Foto: EPA)

Još uvijek nema pregovora

Real Madrid tiho 'odjavljuje' Luku Modrića - Hrvatska legenda ne zaslužuje takve postupke

Midhat Šljivak

Luka Modrić i Real Madrid još uvijek ne sjedaju za pregovarački stol i vrlo je moguće da će legendarni hrvatski veznjak napustiti Kraljeve nakon 11 godina. Karijeru bi navodno mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Luka Modrić već godinama je jedan od najboljih veznjaka svijeta. S 37 godina na leđima legendarni fudbaler još uvijek nosi igru Reala i na terenu izgleda zaista čudesno.

Ugovor Modriću s Kraljevima ističe na kraju ove sezone. Iako je do njenog kraja ostalo nešto manje od tri mjeseca, Luka još uvijek nije dobio ponudu Reala za nastavak saradnje.

Španski novinar Mario Cortegana, koji prati dešavanja u redovima kraljevskog kluba, pojasnio je šta se dešava u ovom slučaju.

"Real Madrid Luki Modriću još uvijek nije ponudio nastavak saradnje. Klub ne vidi nikakav smisao pregovora dok su još uvijek u igri za osvajanje svih trofeja. Ako na kraju Modrić ne produži saradnju s klubom, odlazak u Saudijsku Arabiju je najizvjesnija opcija za njega", govori Cortegana.

Modrić se i ranije povezivao s odlaskom u Saudijsku Arabiju. U svom timu ga želi Cristianov Al Nassr i vrlo je moguće da će uslijediti poprilično ozbiljna ponuda iz ovog kluba.

Oglasi

Cristianu stižu prijatelji - Al Nassr neće štediti novac

Dolazak Cristiana Ronalda u redove Al Nassra iz Saudijske Arabije povećao je interes za ovaj klub širom svijeta, a rukovodstvo tima nema namjeru stati samo na Portugalcu i već planiraju dovesti mu još dvije fudbalske legende. Al Nassr želi Luku Modrića i Sergija Ramosa.

Cristiano Ronaldo potpisao je najveći ugovor u historiji fudbala. Al Nassr ga plaća 200 miliona eura po sezoni, a uskoro bi tim iz Saudijske Arabije mogao izdvojiti značajne cifre i za još dvije fudbalske legende.

Saudijci planiraju napraviti tim snova pored Ronalda. Zbog toga će učiniti sve kako bi u svoje redove doveli legende Real Madrida Luku Modrića i Sergija Ramosa.

Obojici fudbalera ugovor ističe na kraju sezone. Pregovora o nastavku saradnje s Real Madridom i PSG-om za sada nema, pa će to Al Nassr pokušati da iskoristi.

Ponuda sigurno neće biti bezazlena. Saudijci imaju dovoljno novca da kupe ljubav ovog dvojca, a u svemu bi mogla presuditi i njihova želja da na kraju karijere ponovo zaigraju uz jednog od najvećih ikad Cristianom Ronaldom.

Luka Modrić je nedavno govorio o eventualnom odlasku iz Real Madrida na kraju sezone. Ističe da bi volio ostati, ali...

Kada je riječ o ugovoru, to želim da zaslužim, a ne da mi se pokloni jer sam legenda ili Luka Modrić. Niko mi nikada ništa nije poklonio", rekao je Modrić i dodao je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne želim ostati u Realu zbog svoje prošlosti nego ako imam kvalitet za budućnost. Real je dio mog života i to se ne može promijeniti", završio je Modrić.

On je član kraljevskog kluba postao 2012. godine. Osvojio je sve što je mogao, odigrao je 469 utakmica i postigao je 37 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tako taj prljavi,fašistički,smrdljivi,iskompleksirani i kod sudija omiljeni klub tretira svoje legende.Sjetimo se samo Raula i Casillasa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti