Alaba se oglasio, ali uzalud?

Navijači ne praštaju

Alaba se oglasio, ali uzalud?

E. Oštraković

Nakon što je Leo Messi osvojio nagradu The Best ispred Kyliana Mbappea i Karima Benzeme, jedna od glavnih tema u svijetu sporta postali su glasovi Davida Alabe.

Pravo glasa imali su kapiteni, selektori reprezentacija, te novinari članica svjetske međunarnodne fudbalske organizacije.

Naravno, navijače je odmah zanimalo kako je ko glasao, te su navijači Real Madrida bili šokirani kada su vidjeli glasove Alabe.

Naime, David Alaba kao kapiten reprezentacije Austrije je pet glasova dao Lionelu Messiju što je naravno naljutilo navijače Real Madrida.

Pouzdani defanzivac je Messija stavio ispred dvojice klupskog saigrača Karima Benzeme koji je na kraju bio treći u kupnom poretku.

Austrijski kapiten je dao tri boda i Kylianu Mbappeu zbog čega mu se dodatno zamjera jer navijači smatraju da je trebao glasati i za Luku Modrića.

Oglasi

Nakon svega je morao odreagovati sam fudbaler, te se javno odlučio oglasiti.

"Vezano za nagradu The Best. Austrijski nacionalni tim za ovu nagradu glasa kao tim, a ne samo Alaba kao pojedinac. Svi u timu su mogli glasati i tako je odlučeno", napisao je Alaba, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi, uključujući Karima, znaju koliko ga cijenim. Naravno cijenim mnogo i njegove nastupe", završio je Alaba.

Jasno je da će mu navijači Real Madrida teško oprostiti uprkos objašnjenju koje je dao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi