Petković je Jarnija nazvao klaunom, sada je stigla kazna od HNS-a

Poznato i kako je kažnjen

Petković je Jarnija nazvao klaunom, sada je stigla kazna od HNS-a

E. Oštraković

Veoma zanimljivo bilo je u Hrvatskoj pred duele Dinama i Betisa u okviru konferencijske lige, a za sve je najviše "kriv" Jarni koji je svojom izjavom izazvao veliki bijes hrvatske javnosti.

Naime, Jarni je tada rekao da će u duelu Dinama i Betisa navijati za tim iz Španije, a to se nije dopalo velikom broju navijača Dinama.

Nakon svega Jarniju je odgovorio kapiten Dinama Bruno Petković koji ga je nazvao klaunom.

Hrvatski nogometni savez kaznio je Brunu Petkovića zbog komentara o bivšem selektoru u-17 reprezentacije Hrvatske Robertu Jarniju sa 5000 eura.

Petković je kažnje zbog povrede tačke V., stavka 1.6 Kodeksa o ponašanju nogometnih radnika i klubova.

Oglasi

Ovaj član Kodeksa o ponašanju nalaže se da se nogometni radnici sudrže u javnosti negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije.

Šta je rekao Jarni?

Jarni nije krio da navija za Betis na ovoj utakmici, a nikome u Dinamu se to nimalo nije dopalo pa ni Petkoviću.

"Za koga ću navijati? Pa za koga nego za Betis, ipak je to moj klub. U njemu sam proveo tri sjajne godine, a u Dinamu nisam igrao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ne znam ko može da mi zamjeri, ja sam uz to i hajdukovac u srcu", rekao je Robert Jarni u intervjuu za Večernji list.

Petković mu je žestoko odgovorio

"Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun", rekao je Petković.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi