Modrić prije tri godine bio najbolji na svijetu, a sada doživio debakl

Poznat konačan poredak i broj glasova

Modrić prije tri godine bio najbolji na svijetu, a sada doživio debakl

E. Čaušević

Luka Modrić je prije tri godine osvojio Zlatnu loptu, ali je u ovogodišnjem izboru za igrača godine doživio pravi debakl.

Modrić je prije tri godine s reprezentacijom Hrvatske uspio da osvoji srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te je imao zapažene rezultata i s Real Madridom.

Na kraju hrvatski veznjak je zasluženo proglašen za igrača godine, ali samo tri godine kasnije doživio je debakl na istom izboru.

Naime, Modrić je bio u konkurenciji 30 igrača koji su se borili za Zlatnu loptu, te je na kraju završio na posljednjem mjestu što sigurno nije očekivao.

France Football je nakon završetka ceremonije objavio ukupan poredak i otkrio koliko su fudbaleri dobili glasova u ovogodišnjem izboru za najboljeg igrača svijeta.

Ono što je mnoge iznenadilo jeste da dvojica igrača uopšte nisu dobili glasove, a to su bili Modrić i Cesar Azpilicueta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je bio prvi sa 613 glasova, a iza njega je završio Lewandowski koji je imao 580. Treći je bio Jorginho sa 460 glasova, a zatim su u TOP 10 još bili Benzema (239), Kante (186), Ronaldo (178), Salah (121), De Bruyne (73), Mbappe (58) i Donnaruma (36).

Ostali glasovi po poretku: Haaland 33, Lukaku 26, Chiellini 26, Bonucci 18, Sterling 10, Neymar 9, Suarez 8, Kjaer 8, Mount 7, Mahrez 7, Bruno Fernandes 6, Lautaro Martinez 6, Kane 4, Pedri 3, Phil Foden 2, Barella 1, Ruben Dias 1, Gerard Moreno 1, Azpilicueta 0 i Modrić 0.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Po cemu je debakl. Idi pa piši na kojem su mjestu Dzeko i Pjanic završili.
6 7
Adrian
Maestro
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi