Lewandowski je čekao da se "slegnu strasti", a onda se oglasio na Instagramu

Nije osvojio Zlatnu loptu

Lewandowski je čekao da se "slegnu strasti", a onda se oglasio na Instagramu

E. Čaušević

Lionel Messi sinoć je po sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu iako su mnogi mišljenja da Argentinac to nije zaslužio.

Messi je apsolutni rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, ali fudbalska javnost smatra da fudbaler PSG-a ovaj put nije zaslužio ovu nagradu, te da je Robert Lewandowski trebao biti na njegovom mjestu.

Lewandowski je i prošle godine bio fantastičan i s Bayernom je osvojio sve što je mogao, ali nije dobio Zlatnu loptu jer je ceremonija otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Očekivalo se da će poljski napadač ove godine da dobije Zlatnu loptu jer je ponovo blistao na terenu, ali se to nije desilo. Na kraju je Messi imao najviše glasova, a prevagnula je činjenica da je osvojio Copa Americu s Argentinom.

I Messi je tokom obraćanja rekao da je Lewandowski trebao prošle godine da dobije Zlatnu loptu i da je to apsolutno zaslužio, ali sigurno da to nije neka utjeha za napadača Bayerna.

Nakon što je ceremonija završena Lewandowski se oglasio na društvenim mrežama i čestitao je Messiju na osvajanju nove Zlatne lopte.

"Prvo želim da čestitam Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim da se zahvalim svakom novinaru koji je glasao za mene i smatrao da sam napravio nešto važno u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine, ali nijedan igrač ne može da osvoji neku individualnu nagradu bez pomoći jakog tima i vjernih navijača", poručio je Lewa i dodao.

"Zahvaljujem se Bayernu koji mi je dao mogućnost da uspijem i ispunim svoje snove. Također, hvala saigračima iz Bayerna i reprezentacije Poljske, ali i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi zaista mnogo znači".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"I ono najvažnije, veliko hvala mojoj porodici, hvala majko, hvala Anna - vi ste ljubavi mog života i moji najbolji prijatelji. Hvala mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ljudima oko mene koji mi svakodnevno dajete podršku. Vi ste temelj mojih uspjeha".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Gospodin!
14 0
Mele
Razocaran, ali sportski i na vrlo kulturan nacin prihvata takvu odluku.Covjek veliki pa sve drugo u fudbalu, klasa.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi