Lukač: Završit ćemo sezonu u vrhu, tu nam je i mjesto

Golman GOŠK-a optimističan

Lukač: Završit ćemo sezonu u vrhu, tu nam je i mjesto

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine ušla je u sami finiš. Do kraja su preostala još tri kola, ali je pitanje šampiona jučer riješeno. 

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine u narednoj sezoni nastupit će Posušje. GOŠK iz Gabele igra odlično u proljetnom dijelu, a tek u prošlom kolu tim Ivana Bubala je nakon dugo vremena doživio poraz, i to u Goraždu rezultatom 4:1.

Na prethodnih 11 mečeva, Gabeljani su pretrpjeli samo jedan poraz i to upravo od novog šampiona.

Zahvaljujući odličnom nizu puno prije kraja ostvarili su cilj i osigurali opstanak, te su potpuno rasterećni dočekali finiš. Velike zasluge za to pripadaju golmanu Domagoju Lukaču.

“Prezadovoljni smo kako igramo u proljetnom dijelu. Velika šteta je što ranije nismo igrali u formi koja nas krasi u proljetnom dijelu, a da jesmo, siguran sam da bismo danas bili kandidati za titulu. Ovako ćemo završiti u vrhu tabele“, rekao je Lukač, koji je u prošlom kolu odmrao zbog žutih kartona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do kraja će GOŠK igrati protiv Travnika, Orašja i Rudara iz Kaknja.

“Ići ćemo na pobjedu na svim tim utakmicama. Nadam se da ćemo osvojiti dosta bodova i na najbolji načim sezonu privesti kraju. Nemamo imperativ i siguran sam da ćemo tako rasterećeni igrati dobro u finišu“, istakao je Lukač, koga bismo od jeseni mogli gledati u Premijer ligi.

Top Komentari

Manager
e ovo je SuperLiga ,show živi :D čas se boriš za opstanak čas za 2. - 3. mjesto :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi