Za sve je kriv Raiola: Tihi rat Ibre i Lukakau je počeo davnih dana, sada Belgijanac servira osvetu

Isplivali detalji u javnost

Za sve je kriv Raiola: Tihi rat Ibre i Lukakau je počeo davnih dana, sada Belgijanac servira osvetu

A. Čaušević

Tihi rat Romelua Lukaku i Zlatana Ibrahimovića je trajao do utakmice Kupa Italije kada su se žestoko poriječkali, kucnuli glavama te umalo potukli. Jedan drugog su propisno izrijeđali. Ibra je dirunuo u majku, a Romelu je prijetio da će ga upucati iz pištolja.

Dešavanja iz januara su još uvijek svježa i manje-više poznata svima, međutim rijeki su oni koji znaju šta je prethodilo svemu. Klupko se polako odmotava i sve je više poznatih detalja.

Rivalstvo dvojice robusnih napadača je počelo prije nekoliko godina. U sve je umiješan Mino Raiola, Zlatanov drugi otac te bivši menadžer sjajnog Belgijanca.

Dok su igrali u Manchester Unitedu Šveđanini je često znao ponižavati Lukakua, često mu je govorio da će mu platiti 50 funti za svaki dobar prvi dodir s loptom. Raiola je šutio, a Belgijanac strpljivo čekao.

Na proljeće 2018. godine Lukaku se konačno i uspio riješiti kontroverznog menadžera jer je smatrao da mu je zabio nož u leđa veleizdajom prilikom njegovog transfera u Manchester United.

Oglasi

Raiola je izuzetno pohlepan. Lukaku je govorio da će ga iz Evertona prodati u Chelsea i dovesti kod Antonija Contea, dok je tajno radio na transferu u Manchester United kod Josea Mourinha.

Plavci su odbili da plate visoku menadžersku komisiju u iznosu od 17 miliona eura, a Crveni đavoli su na to pristali pa je na kraju Lukaku završio na Old Traffordu.

Jesenas prilikom okupljanja reprezentacije Lukaku je rekao da će kompletnu istinu o Raioli otkriti kada objavi svoju autobiografiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jednog dana kad moja knjiga bude kompletirana otkrit ću sve detalje. Dosta stvari se desilo u fudbalu, ali najvažnije je da naredne generacija ima kontrolu izbora, sve mora biti ispravno", kazao je tada Lukaku.

Fitilj je tinjao do januara kada se čini se Lukakuu sve skupilo te mu je bilo dosta svega. Istina, da se stane Ibri na crtu potrebna je velika hrabrost, a napadaču Intera toga očigledno ne nedostaje.

Top Komentari

Ajdo_psycho
Kako ste glupi vi novinari, kada pišete piši te ispravno davao mu je 50 funti ili čega već jer je imao užasan prvi dodir, i Ibrahimović mu je pomogao da ima bolji prvi dodir
2 0
Shiptar
Dok su igrali u Manchester Unitedu Šveđanini je često znao ponižavati Lukakua, često mu je govorio da će mu platiti 50 funti za svaki dobar prvi dodir s loptom. Raiola je šutio, a Belgijanac strpljivo čekao ****m ga ko ovo napisa, pinball u glavi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi