Saudijska Arabija se okreće ka Italiji - Na ljeto dvije zvijezde Serije A sele u ovu zemlju?
Lukaku i Immobile od ljeta u Saudijskoj Arabiji?

Dva napadača rimskih rivala

Saudijska Arabija se okreće ka Italiji - Na ljeto dvije zvijezde Serije A sele u ovu zemlju?

E. Ganibegović

Saudijska Arabija je dolaskom Cristiana Ronalda otvorila vrata mnogim fudbalskim zvijezdama, a čini se da će se takav trend nastaviti i predsojećeg ljeta.

Kako inostrani mediji pišu, na ljeto bi dvije zvijezde iz Serije A mogle karijere da nastave u Saudijskoj Arabiji i pojačaju neke od tamšnjih klubova.

Ustvari, radi se o dva napadača koja žive u istom gradu, ali igraju za različite klubove. Rim, odnosno Lazio i Roma su u pitanju.

Lukaku i Immobile u Sudijskoj Arabiji?

Nakon ljeta 2023. godine u kojem su klubovi iz Saudijske Arabije na transfere potrošili skoro milijardu eura, čini se da će biti novih velikih ulaganja ovog ljeta.

Povećanje broja stranaca u sezoni 2024/2025, koje svaki klub u Saudijskoj Arabiji može imati u svom sastavu, sa osam na deset, moglo bi predstavljati dodatni motiv za dovođenje igrača.

Prošlog ljeta, Milinković Savić iz Lazija, Brozović iz Intera, Ibanez iz Rome, Demiral iz Atalante, Sabiri iz Fiorentine i Barow iz Bologne spakovali su kofere i iz Italije prešli u Saudi Pro ligu. 

Oglasi

Romelu Lukaku koji je prošlog ljeta nekoliko puta rekao ne Al Hilalu, sada ima ponudu od 50 miliona eura po sezoni na stolu plus značajan bonus za potpisivanje, navodi Gazzetta dello Sport.

U januaru, u jednom intervjuu, Belgijanac je Saudijsku Pro ligu definisao kao jedno od najboljih prvenstava na svijetu pa ne treba čuditi ako se na ljeto odluči da ode tamo.

Ciro Immobile, koji je već bio povezivan s odlaskom u zimskom prijelznom roku, također se mami sličnom platom koja je ponuđena Romeluu Lukakuu.

Al Hilal, Al Nassr, Al Ittihad i Al Ahli, imaju znatnu finansijsku moć kako u pogledu plata koje se nude igračima, tako i ogromnih suma koje mogu uložiti u samo dovođenje igrača. 

Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema, Kante, Mane, Firmino, Koulibaly, Mendy, Wijnaldum, Gabri Vega, Laporte, Mitrović, Otavio, Mahrez, Kessie, Bono, Fabinho, Saint Maximin, Ruben Neves, Šehić i Cimirot samo su neka od imena koja igraju u ovoj ligi, a vidjet ćemo da li će im se pridružiti i Lukaku i Immobile. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi