Igor Tudor ima novi posao u Seriji A

Njegov novi klub je u velikoj krizi rezultata

Igor Tudor ima novi posao u Seriji A

S. Mlaćo

Hrvatski nogometni stručnjak Igor Tudor na pragu je novog angažmana. Naime, Tudor će na klupu italijanskog Lazija, a tako bar tvrde dobro upoznato Fabrizio Romano, Alfredo Pedulla i brojni drugi.

Tudor će na klupi Lazija naslijediti Maurizija Sarrija i sve će uskoro biti ozvaničeno.

Prema informacijama koje dolaze iz Italije, Tudor se sinoć sastao sa sportskim direktorom Lazija Mariano Fabianijem i predsjednikom Claudiom Lotitom.

Tudor je bio u društvu svog agenta i nekadašnjeg saigrača Anthonyja Šerića, te su dvije strane postigli dogovor o saradnji.

Hrvatski trener će uskoro biti predstavljen, no neće voditi ekipu protiv Frosinonea u subotu. Tudor u veoma teškoj situaciji preuzima Lazio i sigurno je svjestan toga.

Oglasi

Sarri je otišao nakon pet poraza u šest prvenstvenih utakmica, te se Lazio neće boriti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Sada su čak na devetom mjestu, ništa im ne ide ove sezone i u velikim su problemima. Prošle sezone su izborili Ligu prvaka, a prema trenutnom stanju teško da će i Konferencijsku ligu.

Deset kola do kraja imaju osam bodova zaostatka za timom koji je na poziciji koja vodi u Evropu, pa je pred Tudorom gotovo nemoguća misija.

Ipak, on se sigurno neće predati i sa dosta optimizma stiže u Rim. Pored prvenstva, Lazio ima i dva meča polufinala Kupa, a rival će biti Juventus.

Tudor je skoro godinu bez posla

Igor Tudor od ljeta prošle godine je bez angažmana. U Italiji se povezivao sa Napolijem koji je također u krizi rezultata, no do dogovora nije došlo.

Navodno nije prihvatio uslove da vodi ekipu samo do kraja sezone, a u međuvremenu se povezivao sa Torinom. Lazio mu je ipak bio suđen pa ćemo ga opet gledati u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Seriji A je vodio Udinese, te Veronu, a radio je i u Hajduku, PAOK-u, Karabuksporu, Galatasarayu...

Posljednji angažman imao je u francuskom Marseilleu gdje je u prvenstvu završio na sjajnom trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi