Velika ponuda na stolu - Džeko se pridružuje Srbinu, dva najbolja balkanska napadača u istom timu!?
Edin Džeko ima ponudu Al Hilala?

Žele ga u Saudijskoj Arabiji

Velika ponuda na stolu - Džeko se pridružuje Srbinu, dva najbolja balkanska napadača u istom timu!?

Eldar Ganibegović

Edin Džeko je ljetos stigao u Fenerbahce kao slobodan igrač nakon što je završio epizodu u Istanbulu, no kako pišu turski mediji već ovog ljeta bi mogao napustiti grad na Bosforu.

Najbolji bh. napadač svih vremena, Edin Džeko, na ljeto bi ponovo mogao promijeniti klub i po prvi put zaigrati van Evrope, barem tako pišu mediji u Turskoj.

Nije tajna da je Edin Džeko i ljetos imao ponude iz Saudijske Arabije kada se odlučio za manje novca igrati u Fenerbahceu kako bi još uvijek igrao Evropu, no ostaje da vidimo šta će biti na ljeto ove godine.

Naime, navodno je za usluge Edina Džeke zainteresovan trenutno najbolji klub Saudijske Arabije. Radi se o Al Hilalu.

Za ovaj tim nastupa najbolji strijelac u historiji Srbije, Aleksandar Mitrović, pa bismo tako od ljeta u tandemu mogli gledati dva trenutno najbolja balkanska napadača.

Oglasi

Jorge Jesus, trener Al Hilala, posebno je istakao želju da se dovede Edin Džeko koji bi u Saudijskoj Arabiji dosta više i zarađivao.

Navodno bi Dijamant dobio ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu, a plata bi iznosila oko 11 miliona eura na godišnjem nivou.

Al Hilal je trenutno lider u Saudi Pro ligi ispred Al Nassra i vrlo vjerovatno će postati prvak Saudijske Arabije, a Edin Džeko, koji je s 18 golova prvi strijelac turske Super Lige, nastojat će do kraja sezone s Fenerbahceom osvojiti titulu prvaka Turske gdje je Galatasaray jako ozbiljna konkurencija, a ujedno i jedina.

Osim toga, ova dva tima će se sastati za nekoliko dana u finalu turskog Superkupa, a Fenerbahce se plasirao i u četvrtfinale Konferencijske lige gdje ga čeka dvomeč protiv Olympiacosa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se Al Hilala tiče, osim Aleksandra Mitrovića za ovaj tim nastupa i Sergej Milinković-Savić, a tu su još igrači kao što su Neymar, Malcom, Bono, Koulibaly, Lodi, Neves...

Svakako je da se od ove priče itekako treba i ograditi, jer turski mediji baš i nisu mediji kojima se treba 100% vjerovati kada su ovakve stvari u pitanju.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Traktorista nije Dzeki ni do koljena,Fulham mu bio top karijere!
1 0
pjanke.sa
„Ja sam napisao tekst samo da bi neko klinuo, jer ni sam ne vjerujem ovome sto pisem“ - novinar ovog portala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi