Lukaku najbrže do 20 golova u dresu Intera

Belgijanac već opravdava novac uložen u njegov transfer

Lukaku najbrže do 20 golova u dresu Intera

Romelu Lukaku je nailazio na salve kritika u dvije sezone u kojima je nosio dres Manchester Uniteda.

Došao je, međutim, korpulentni Belgijanac ljetos u Inter i odmah počeo pokazivati da je vrhunski napadač, a njegove igre u dresu Nerazzurra su postale samo još jedan dokaz da na Old Traffordu nešto "sistemski" nije kako treba.

Romelu Lukaku je već postigao 20 golova u dresu Intera, a to je uradio brže od bilo kojeg fudbalera Nerazzurre do sada.

Naime, Belgijancu je za 20 golova bilo potrebno 29 utakmica, dok su legendarnom Ronaldu i Rubenu Sosi za isti učinak bile potrebne dvije utakmice više.

Hernan Crespo je do prvih 20 golova u dresu Intera stigao za 36 mečeva, Adrianu je bio potreban meč više, baš kao i Militu i Palaciju...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba istaći da je Lukaku 16 golova postigao u Seriji A (22 utakmice), te da je po dva dodao u Ligi prvaka (5 utakmica) i Kupu Italije (2 utakmice).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi