Samir Handanović želi igrati u velikom derbiju, rizikuje ozbiljnu povredu?

U Interu čine sve što je moguće kako bi Slovenac stao na gol

Samir Handanović želi igrati u velikom derbiju, rizikuje ozbiljnu povredu?

Derby della Madonnina se igra u nedjelju. Inter je formalni domaćin, derbi dočekuje na boljoj poziciji, ali su i Rossoneri u dobroj formi u posljednje vrijeme.

Veliki problem za Inter bi mogao biti i izostanak prvog golmana, iskusnog Samira Handanovića koji je zbog frakture prsta ruke propustio meč prošlog kola Serije A protiv Udinesea.

Povredu malog prsta Handanović je zaradio na treningu i u prvi mah su gotovo svi italijanski mediji saopštili da će Slovenac propustiti derbi sa Milanom.

Ipak, sada iz Italije stižu vijesti da Inter pokušava sve što je moguće kako bi Handanović zaigrao u nedjelju, u meču koji bi mogao puno toga reći kada su ambicije Nerazzurra u pitanju.

I sam Handanović želi stati na gol protiv Milana, a navodno je jedna od opcija da on na teren izađe sa posebnom zaštitnom rukavicom ispod golmanske.

Međutim, Handanovićem eventualni nastup protiv Milana sa sobom nosi i ozbiljan rizik. Corriere dello Sport piše da bi u slučaju snažnog udarca Handanovićeva povreda mogla postati mnogo ozbiljnija nego što je trenutno, te da bi u konačnici 35-godišnji čuvar mreže mogao završiti na operacionom stolu.

Kako Thomaso Berni odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona zarađenog na klupi, jedina opcija Intera na golu je Daniele Padelli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni Padelli (bivši golman Torina, Udinesea, Sampdorije...) je branio protiv Udinesea, ali je to bila njegova prva utakmica u Seriji A još od augusta 2016.

Derby della Madonnina se igra na Giuseppe Meazzi u nedjelju, od 20:45h.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi