Lukaku odlazi iz Uniteda, a Solskjaer već kreće po njegovu zamjenu
Solskjaer želi dovesti napadača Seville kao zamjenu za Belgijanca

Igrač Seville na meti kluba sa Old Trafforda

Lukaku odlazi iz Uniteda, a Solskjaer već kreće po njegovu zamjenu

S. Pašalić

Manchester United će najvjerovatnije prodati Romelua Lukakua Interu.

Belgijanac nije imao pretjerano dobru sezonu u dresu tima sa Old Trafforda i postigao je samo 15 golova u 45 odigranih utakmica.

Ipak, Antonio Conte pravi novi tim u Interu i želi da Lukaku bude dio njegovih planova te se očekuje da on ovog ljeta stigne u Italiju.

Prema pisanju francuskih i engleskih medija, United je već krenuo u potragu za zamjenom za Lukakua te je naciljao igrača Seville Wissama Ben Yeddera kao svoju moguću akviziciju.

France Football i Mirror pišu da bi 28-godišnji Yedder mogao koštati United oko 40 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a Barcelona i PSG su također zainteresovani za njega.

Ben Yedder je 2016. godine stigao u Sevillu iz Toulusea za 9.5 milioa eura i za tri sezone je odigrao 136 utakmica te je postigao 70 golova.

Prošle sezone je igrao sjajno te je nastupio u 51 utakmici i postigao je 30 golova, a Ole Gunnar Solskjaer ga je navodno već označio kao zamjenu za Lukakua.

United je Lukakua platio Evertonu skoro 85 miliona eura i sada želi vratiti taj iznos, ali će ga morati po nižoj cijeni jer čini se da Inter nema namjeru da ga toliko plati.

Špekuliše se da bi Belgijanac sa Nerazzurrima trebao potpisati petogodišnji ugovor uz godišnju platu od oko 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi