Lukaku: Pogba je zaslužan što sam došao u United

Novo pojačanje Manchestera

Lukaku: Pogba je zaslužan što sam došao u United

Novi napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku priznao je da je Paul Pogba najzaslužniji što je on stigao u Manchester United ovog ljeta. 

Pogba i Lukaku se druže već duži niz godina i mnogi su i ranije komentarisali da bi upravo Francuz mogao nagovoriti Belgijanca da mu se pridruži u Manchesteru.

Na kraju je tako i bilo, a Lukaku je priznao da su ga Pogbine priče o Manchesteru natjerale da počne razmišljati o toj opciji.

"Družim se sa Pogbom oko sedam ili osam godina. I sada on živi u Manchesteru i ja živim u Manchesteru. On živi samo malo niz ulicu od mjesta gdje ja živim, tako da se svaki dan možemo viđati. On mi je objašnjavao kako je došao u klub i to me je podstaklo da počnem razmišljati o toj opciji. Kada je prilika za transfer došla, nisam razmišljao dva puta. Veoma sam uzbuđen. Mislim da je ovdje grupa sjajnih momaka koji su gladni trofeja", rekao je Lukaku. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, on je dodao da ima želju od desete godine da sarađuje sa Mourinhom, a sada je ponovo dobio tu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi