Lukaku se oglasio nakon skandala "Black Friday": To je najgluplji naslov koji sam ikad vidio

Belgijanac u šoku

Lukaku se oglasio nakon skandala "Black Friday": To je najgluplji naslov koji sam ikad vidio

E. Čaušević

Sportska javnost jutros je bila u šoku nakon što je Corriere dello Sport u prodaju pustio novi broj svojih novina.

Ugledne italijanske novine su naslovnicu posvetile derbiju Intera i Rome sa šokantnim i rasističkim naslovom "Black Friday" jer su na fotografiji bili Romelu Lukaku i Chris Smalling.

Iako je urednih ovih novina Ivan Zazzaroni pokušao da objasni zbog čega je takav naslov pušten u javnost čini se da nije baš uspio. Veliki broj kritika stigao je na račun novina Corriere dello Sport, a sada se oglasio i Romelu Lukaku.

Lukaku je objavio poruku na društvenim mrežama i jednostavno nije ni sam moga da vjeruje šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Umjesto da se fokusiramo na okršaj ovih klubova, Corriere dello Sport se pojavi s najglupljim naslovom kojeg sam ikad vidio u svojoj karijeri. Ti novinari na takav način ohrabruju sve one koji su rasisti. Umjesto da pričamo o prelijepoj utakmici koja nas čeka sutra mi sada govorimo o ovome. Edukacija je ključ. Vi iz Corriere dello Sporta morate raditi bolje svoj posao. Hvala svim navijačima i drugim novinarima koji su dali podršku. Radujem se sutrašnjem meču. Forza Inter", poručio je Lukaku.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi