Lukaku šokirao javnost: "Čak 23 od 25 igača Intera bilo je bolesno"

Tada nije bilo pandemije u Evropi

Lukaku šokirao javnost: "Čak 23 od 25 igača Intera bilo je bolesno"

E. Škorić

Belgijski napadač Romelu Lukaku tvrdi da je u januaru skoro cijeli tim Intera bio bolestan, ali da nije testiran na COVID-19.

Do sada, Nerazzurri nisu imali potvrđene pozitivne slučajeve, pa unatoč tome što su bili u Lombardiji, epicentru pandemije u Italiji.

Lukaku je u razgovoru uživo putem Instagrama Kat Kerkhofs, belgijskoj TV novinarki i supruzi Napolijevog napadača Driesa Mertensa iznio neke nevjerovatne informacije.

"Imali smo slobodnu sedmicu u decembru, vratili smo se na posao i kunem se da je 23 od 25 igrača bilo bolesno. Ne šalim se. Igrali smo protiv Cagliarija i nakon otprilike 25 minuta jedan od naših defanzivaca morao je napustiti teren. Nije mogao nastaviti i gotovo se onesvijestio", kazao je Lukaku.

Igrač kojeg spominje je Milan Skriniar, koji je 26. januara napustio utakmnicu, službeno jer je osjetio vrtoglavicu i nije se sasvim oporavio od gripe.

Prvi službeni slučaj koronavirusa u Italiji bio je tek 21. februara, što znači da u tom trenutku niko nije testiran i nije bilo nikakvih sumnji da bi to mogao biti virus.

"Svi su kašljali i imali groznicu. Kad sam se zagrijavao, osjećao sam se puno toplije nego inače. Godinama nisam patio od groznice. Nakon utakmice je bila planirana večeras s gostima iz Pume, ali zahvalio sam se i otišao odmah u krevet. Nikada nismo radili testiranja i nećemo sigurno znati da li smo bili zaraženi koronom", dodao je Lukaku.

U međuvremenu, Lukaku je opisao i blisku zajednicu koju su izgradili igrači Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imamo sedam igrača koji svi žive u istoj ulici. Razlika s Engleskom je ogromna jer bismo tamo izlazili na večeru otprilike jednom u četiri mjeseca, dok je ovdje svake četiri sedmice", poručio je on.

Mnogi italijanski klubovi imaju redovne večere, a igrači izmjenično plaćaju račune istih.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi