Nikome nije bilo jasno zašto godinama nije dao intervju, a sada je sve otkrio: "Imam taj problem..."

Ayling sve odlučio priznati

Nikome nije bilo jasno zašto godinama nije dao intervju, a sada je sve otkrio: "Imam taj problem..."

Endin Čaušević

Engleski fudbaler Luke Ayling našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je javno odlučio otkriti kakav problem ima i zašto nije godinama htio dati intervju.

Ayling je ponikao u Arsenalu, ali u londonskom klubu nijada nije dobio pravu šansu zbog čega je na ljeto 2010. godine prešao u Yeovil Town. Nakon četiri godine u tom klubu otišao je u Bristol City gdje je pružao jako dobre partije.

Nakon toga ovaj 30-godišnji desni bek je na ljeto 2016. godine potpisao za Leeds United za koji i danas igra. Ayling je već sezonama standardan u Leedsu, ali se u javnosti uopšte ne pojavljuje tako mnogo.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega Aylinga skoro nikako nema u medijima i zašto od dolaska u Leeds izbjegava stati pred kamere i davati intervjue.

Nakon godina i godina šutnje o svom problemu Ayling je odlučio konačno da otvori dušu i objasni svima zbog čega mu nije ugodno kada stane pred kamere, te kakav problem ima već godinama.

"Kada sam došao u Leeds mnogi su vidjeli da mi nije ugodno davati intervjue i to sam izbjegavao. Glavni problem je bio to što mucam. To mi je u životu uvijek stvaralo pritisak i bio sam nesiguran u sebe svaki put kada nešto treba da kažem jer nisam htio da me ljudi ismijavaju", počeo je Ayling i nastavio.

Oglasi

"Sada sam došao do toga da me nije briga šta će neko reći. Ukoliko dajem intervju i počnem mucati ne zamaram se previše s tim. Shvatili su mnogi da često govorim riječi "onda" i "kao" jer su to riječi koje mogu reći bez mucanja i kada osjetim da ću zamucati to uvijek kažem. One su nekako sigurnosne riječi za mene da se izvučem".

"Mnogi nisu znali da imam taj problem. Bojao sam se javno da pričam kako mi se ne bi smijali i uvijek sam bio povučen i stidan. Sada mi to više ne pravi takav strah jer sam opušten i ne želim sebi da više pravim pritisak oko toga".

"Ima tu još nekih nesigurnosti kod mene, ali se borim. Teško je jer nekada toliko toga želim da kažem, ali znam da neke riječi ne mogu izgovoriti bez mucanja i onda samo bezveze brbljam. U svlačionici je to drugačije, tamo sam totalno opušten i vjerovatno zbog toga sam najglasniji među svima jer govorim uvijek ono što osjećam bez obzira da li ću mucati ili ne".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od svog dolaska u Leeds odigrao je preko 200 utakmica za ovaj klub, a u dosadašnjem dijelu sezone upisao je 24 nastupa u svim takmičenjima i postigao je dva gola i dodao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti