Fudbalski svijet u nevjerici: Ubijen reprezentativac Južne Afrike
(AP Photo/Martin Mejia)

Pokušavao spriječiti krađu

Fudbalski svijet u nevjerici: Ubijen reprezentativac Južne Afrike

Haris Zilić

Tragične vijesti nam stižu iz Južne Afrike. U pucnjavi koja se dogodila u srijedu navečer ubijen je 24-godišnji fudbaler Luke Donn Fleurs.

Pomenuti fudbaler se nalazio u autmobilu tokom otmice, a sve se desilo na jednoj benzinskoj pumpi u Johanesburgu.

Naoružani ljudi su prišli fudbaleru sa željom da uzmu njegov automobil, a nakon svađe ispalili su hitac koja je pogodio Fleursa.

Luke je upucan u gornji dio tijela, a počinitelji su odmah pobjegli sa mjesta nesreće.

Hitna pomoć je brzo došla na mjesto ensreće, ukazana je prva pomoć Fleursu, ali nažalost preminuo je na putu do bolnice.

Oglasi

Ovaj događaj je šokirao sve u Južnoj Africi, a riječ je o fudbaleru koji je bio jako poznat u svojoj zemlji.

Bio je član jednog od najpoznatijih tamošnjih klubova, a riječ je o Kaizer Chiefsema. Igrao je na poziciji štopera.

Cijelu fudbalsku karijeru proveo je u Južnoj Africi, a počeo je u rodnom Cape Townu u ekipi Ubuntua, nakon toga je nosio i dres SuperSport United prije dolaska u Kaizer Chiefse u oktboru 2023. godine.

Odigrao je i šest mečeva za omladisnke reprezentacije Južne Afrike, a ima i tri nastupa za olmipijsku U23 reprezentaciju Južne Afrike.

Oglasi

Nedavno je bio i na širem spisku seniorske reprezenatcije Južne Afrike, ali nije upisao debi.

Sportska javnost u Južnoj Africi je šokirala jer je riječ o fudbaleru koji je bio uzor mladim, nije imao problematičan privatan život i bio je veliki profesionalac.

Policija u Johanesburgu je navela da će što prije pronaći počinitelje i da će dobiti žestoke kazne.

U narednim danima Fudbalski savez Južne Afrike donijet će odluke o nrednim fudbalskim aktivnostima nakon ovog tragičnog događaja.

Njegov bivši klub iz Cape Towna zatražio je da bude i dan žalosti kada bude sahrana njihovog bivšeg fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi