Nova tragedija u svijetu sporta: Mladi bokser preminuo prije mjerenja
(AP Photo/Jae C. Hong)

Imao je samo 20 godina

Nova tragedija u svijetu sporta: Mladi bokser preminuo prije mjerenja

H. Zilić
Teme:

Nova tragedija u svjetskom sportu, ovaj put iz svijeta borilačkih sportova. U Japanu je preminuo 20-godišnji bokser Kanamu Sakama.

Sakama je imao zdravtsvenih problema i morao je da otkaže borbu koja je bila planirana za 18. mart.

Otkazao je učešće u duelu sa Hirokijem Okijem, koja je trebalo da se održi u Tokiju, a svi su očekivali novi termin meča.

Nažalost, do novog termina nije došlo jer je Sakama preminuo na dan kada je trebalo biti mjerenje.

Nisu poznati detalji smrti koja je ostavila u šoku sve u svijetu broliačkih sportova u Japanu. Još jedan mladi sportski život je ugašen.

Lokalne vlasti u Japanu nisu se još oglašavale povdom ovog nesretnog događaja, a Boskerski savez je objavio da uzroci smrti još uvijek nisu poznati.

Oglasi

Sakama je imao skor 9-0 u profesionalnim mečevima, od čega je osam završavao nokautom i bio je iz plejade najtalentovanijih japasnkih boksera.

Ono što je psoebno zabrinulo Japance je podatak da je ovo druga tragedija u japanskom bosku u samo 30 dana.

Život je nedavno izgubio Kazuki Anaguci, koji je podlegao povredama koje je zadobio u ringu 26. decembra nakn borbe protiv Seija Cucumija, a povodom pomenutog slučaja izvještaj će japanske vlasti pdonjeti 15. aprila.

Dosta je pitanja u Japnu nakon nove tragedije, a mnogi postavljaju i pitanje u kakvim uslovima treniraju mladi sportisti?

Mnogi su mišljenja da se dosta toga radi preko granica koje može podržati njihovo tiejlo i organizam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi