Nana mu umrla na dan početka Mundijala, on nije otišao na sahranu nego ostao uz tim
Shawu je na dan početka Mundijala preminula nana.

Iako je dobio slobodne dane

Nana mu umrla na dan početka Mundijala, on nije otišao na sahranu nego ostao uz tim

Eldar Ganibegović

Reprezentativcu Engleske preminula je nana dan prije njegove prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, odnosno na dan početka Mundijala, ali je on odlučio da ostane uz svoj tim i ne vraća se u Englesku.

Jedna pomalo nevjerovatna priča dolazi nam iz Katara, a tiče se reprezentativca Engleske i fudbalera Manchester Uniteda Lukea Shawa. 

Dana 20. novembra utakmicom Katar - Ekvador (0:2) otvoreno je Svjetsko prvenstvo u Kataru, a tog dana je reprezentativac Engleske dobio jako tužne vijesti.

Naime, njemu je na dan početka Mundijala preminula nana i od selekcije je dobio nekoliko slobodnih dana, ali je odlučio da ostane u Kataru.

Dan nakon toga Engleska je igrala svoju prvu utakmicu u Kataru i slavila sa 6:2 protiv Irana, a Shaw je odigrao svih 90 minuta i upisao asistenciju.

Devedeset minuta dobio je i u remiju 0:0 protiv Sjedinjenih Američkih Država, a sinoć je u pobjedi protiv Velsa od 3:0 zamijenjen u 65. minuti.

Engleska je zauzela prvo mjesto u grupi B sa sedam bodova, te će u osmini finala igrati protiv Senegala. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# TIM UTA BOD GR
1. Engleska 3 7 9:2
2. SAD 3 5 2:1
3. Iran 3 3 4:7
4. Vels 3 1 1:6

Shawa što se tiče, on je neizostavan član prve postave kod Garetha Southgatea, te ga na terenu očekujemo i u duelu protiv prvaka Afrike.

Pokazao je, definitivno, veliku mentalnu snagu time što smrt nane nije ostavilo traga na njegovu igru. 

Top Komentari

Windy
moze li autor teksta shvatiti da ukoliko pise o katoliku ili protestantu (ako je ikad cuo za protestante kao vecinsku religiju u engleskoj) da nikako ne moze biti nana clan famalije hahha
3 2
Nek_komsiji_crkne_krava
Novinarstvo je palo na vrlo niske grane a pogotovo na prostoru Balkana.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti