Prije nekoliko dana su osramotili BiH, a sada saznali sjajne vijesti pred baraž za EURO

Luksemburg se nada plasmanu

Prije nekoliko dana su osramotili BiH, a sada saznali sjajne vijesti pred baraž za EURO

Eldar Ganibegović

Prije četiri dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je jedan od najsramotnijih poraza u historiji. Bolji je bio Luksemburg s čak 4:1, a ukupno je u dva meča u ovim kvalifikacijama imao 6:1 protiv naše selekcije. I on će igrati u baražu, a danas su potvrđene za njih sjajne vijesti.

Iako su završile iza Portugala i Slovačke u grupi J koji su se kvalifikovali na EURO, reprezentacije Luksemburga, Islanda i Bosne i Hercegovine i dalje se nadaju igranju u Njemačkoj naredne godine. Sve tri pobrojane selekcije igrat će u martovskom baražu.

Luksemburg će igrati baraž u C grupi, odnosno kao učesnik minule Lige nacija u C diviziji. Prvi protivnik biti će mu Gruzija i to u Tbilisiju.

Bez obzira na to što je Luksemburg u velikom usponu, Gruzija je favorit. Ova respektabilna selekcija će učiniti sve da pred svojim navijačima izbori prvo finale baraža, a onda i plasman na EURO. 

Međutim, danas za Luksemburg dolaze dobre, a za Gruziju loše vijesti. Najveća zvijezda Gruzije i fudbaler Napolija, Khvicha Kvaratskhelia, neće igrati u prvoj utakmici baraža, tj. protiv Luksemburga.

Naime, on je sinoć protiv Španije dobio treći žuti karton u kvalifikacijama i morat će da odmori jednu utakmicu. Potvrđeno je to danas iz Fudbalskog saveza Gruzije.

Oglasi

Glavni sekretar FS Gruzije, Davit Mujir, dao je komentar o svemu tome.

"Kao što znate, Gruzija će se u martu boriti za jednu od posljednje tri preostale karte za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024.

21. i 26. marta očekuju nas susreti play-offa kvalifikacije, a kako znamo, 21. marta u Tbilisiju ćemo ugostiti ili reprezentaciju Luksemburga a finalni susret je na 26. marta.

Žrijeb 23. novembra odredit će koji će pobjednik polufinala biti domaćin finala, a nadamo se da će domaćin finala biti pobjednik našeg polufinalnog para jer je naša momčad jača s navijačima koji je bodre s tribina Dinamo Arene.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Imamo tužnu stvarnost da nam u polufinalnoj utakmici Khvicha Kvaratskhelia neće moći pomoći, međutim, siguran sam da naša momčad ima snage za pobjedu u polufinalu, igranje u finalu play-offa za EURO, a zajedno s Khvichom u odlučujućoj utakmici moći ćemo ostvariti san o plasmanu", rekao je Mujir. 

Grčka - Kazahstan trebao bi biti drugi par polufinala, jasno, ako Kazahstan večeras ne savlada Slovenije i ne ode direktno na EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi