Savo Milošević za večeras prekrižio dvojicu: Jednog su mnogi priželjkivali u početnih 11!

Drugi je "miljenik" koševske publike

Savo Milošević za večeras prekrižio dvojicu: Jednog su mnogi priželjkivali u početnih 11!

Eldar Ganibegović

Nakon silnih otkaza, za večerašnju utakmicu protiv Luksemburga ukupno je konkurisali 25 fudbalera. Kako se mogu prijaviti 23, selektor Savo Milošević morao je dvojicu poslati na tribine i poznato je ko večeras nije u konkurenciji.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati igra utakmicu 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Igramo u gostima, a protivnik je neugodni Luksemburg.

Još od ranije je bilo poznato da zbog povreda za ovu utakmicu neće konkurisati golman Ibrahim Šehić i defanzivac Anel Ahmedhodžić. Miralem Pjanić se našao na spisku, ali je i on otpao zbog povrede, dok je kapiten Edin Džeko pošteđen novembarskih utakmica.

Sead Kolašinac je još jedan od standardnih reprezentativaca koji je otpao zbog povrede. Spisak povrijeđenih i odustnih završio se s defanzivcem Basela, Adrianom Leonom Barišićem.

Selektor Savo Milošević je naknadni poziv uputio igraču Casa Pije, Nerminu Zolotiću, te je spisak s prvobitnih 28 imena pao na 25 koji konkurišu, a za večeras su, kako to nalaže UEFA-in protokol, prijavljena 23 fudbalera.

Oglasi

Utakmicu protiv Luksemburga će s tribina gledati "miljenik" koševske publike, te jedan mladi fudbaler kojeg su mnogi bh. navijači priželjkivali i u početnih 11 za večerašnji susret.

Jasno, kada je ovaj prvi u pitanju, radi se o Dalu Varešanoviću. Ovaj 22-godišnji fudbaler Rizespora tako će na drugu utakmicu u dresu Bosne i Hercegovine čekati još najmanje tri dana kada dočekujemo Slovačku.

A drugi, on se protiv Slovačke nada debiju. U pitanju je dosadašnji kapiten U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivan Bašić. Ovog veznjaka su zbog osobina u igri koje ga izdvajaju od ostalih bh. veznjaka mnogi priželjkivali i u početnih 11, ali večeras ga neće vidjeti na djelu.

Igrači koji konkurišu za Luksemburg - Bosna i Hercegovina

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hidajet Hankić;

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Nermin Zolotić, Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Rade Krunić, Gojko Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović. 

Napad: Smail Prevljak, Haris Tabaković, Said Hamulić, Nemanja Bilbija, Ermedin Demirović. 

Top Komentari

Ende
Hahahahaha ... za****je se novinar .. cuj miljenik kosevske publike, ljudi halvu pravili kad je otisao :D
3 2
SonPen1946
Miljenik kosevske publike??? Hahah
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi