Jutro pred utakmicu na stranici UEFA-e brutalan šamar realnosti bh. navijačima i sportskoj javnosti!

Jako loše za vidjeti

Jutro pred utakmicu na stranici UEFA-e brutalan šamar realnosti bh. navijačima i sportskoj javnosti!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra protiv Luksemburga. "Ma glat 5:0", rekao bi prosječan navijač do prije nekoliko godina, ali sada to ni blizu nije tako. Šamar realnosti osvanuo je sada i na web stranici UEFA-e.

Nažalost, naša fudbalska reprezentacija neće se direktno plasirati na Evropsko prvenstvo. Jasno je to nakon što je prije mjesec dana poražena od Portugala 0:5 u Zenici.

Preostala dva kola kvalifikacija igramo u novembru, tačnije danas i za tri dana. Večeras će protivnik u gostima biti Luksemburg, dok ćemo za tri dana ugostiti Slovačku.

I da smo u punom sastavu, nažalost, naša reprezentacija ne bi bila izraziti favorit protiv Luksemburga. Realnost je to nakon što smo doživjeli slobodan pad poslije učešća na Mundijalu u Brazilu, a koji, uz nekoliko bljesaka u Ligi nacija, i dalje traje. 

Naročito favoriti nismo kada nam fale Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić, Sead Kolašinac i Ibrahim Šehić. Ni s njima nismo protiv Luksemburga uradili mnogo toga, jer smo u junu poraženi s 0:2 u Zenici.

Oglasi

Prije nekoliko dana pisali smo o kvotama pred ovu utakmicu. Sudeći po njima (možete ih pogledati na ovom linku) tek smo blagi favoriti, što je svakako svojevrstan šamar bh. javnosti čiji dio protiv Luksemburga i sličnih selekcija i dalje očekuje lagane i uvjerljive pobjede. 

UEFA-in sajt i novi šamar od evropske sportske javnosti

Na sajtu krovne kuće evropskog fudbala možete pronaći informacije o svakoj utakmici koja je pod njenim pokroviteljstvom. Izuzetak nije ni utakmica Luksemburg - Bosna i Hercegovina.

Osim informacija, svi posjetioci u prilici su da glasaju u anketama o ishodu utakmica. Gledajući na to kako su glasali pratioci na utakmici Luksemburg - Bosna i Hercegovina, jasno je da je to novi šamar realnosti bh. navijačima i sportskoj javnosti.

Naime, 45% učesnika u anketi (jasno, rezultati u trenutku objave članka) smatra da će pobijediti Luksemburg, dok 44% kao pobjednika vidi našu selekciju. Ostalih 11% smatra da će ishod biti neriješen. 

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do utakmice u Zenici Luksemburg je uz Sloveniju bio jedina selekcija protiv koje je naša reprezentacija igrala tri ili više utakmica i imala maksimalan učinak. Trenutno smo na omjeru od sedam pobjeda i jednog poraza i nadamo se da ćemo večeras slaviti osmu pobjedu, a ne tugovati zbog drugog poraza ili prvog remija.

Pored ove utakmice, večeras se u našoj grupi još sastaju Slovačka i Island u Bratislavi, te Lihtenštajn i Portugal u Vaduzu.

Top Komentari

Culer
Hahaha. Čuj Uefa šamar. Gledamo i mi tekme, nismo slijepi. Znamo da ne znaju.
0 0
Drakula
4 0 za luxemburg aBd. Pa nek i dalje majmuni idu podrzavat ovu gamad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi