"Luku Jovića ni Zidane ne voli, ne bi se uklopio ni kod nas"

Srbijanac nije dobrodošao

"Luku Jovića ni Zidane ne voli, ne bi se uklopio ni kod nas"

Srbijanski fudbaler Luka Jović u posljednje vrijeme sve više se dovodi u vezu s odlaskom iz Real Madrida.

Kraljevski klub ga je kupio prošlog ljeta od Eintracht Frankfurta za čak 60 miliona eura, ali ispostavio se kao potpuni promašaj.

U Realu nije pokazao gotovo ništa pa je u posljednje vrijeme bio u nemilosti trenera Zinedina Zidana koji ga je rijetko koristio.

Španski mediji već špekulišu s tim da će ga Real prodati ovog ljeta, a kao jedan od mogućih kupaca navodi se Arsenal.

Bivši igrač Topnika Kevin Campbell smatra kako se Jović ne bi uklopio u stil igre koji preferira trener Mikael Arteta.

"Da li može da se uklopi u Arsenalov sistem igre? Mislim da ne. Mnogo gledam španski fudbal, gledao sam Jovića i ne mislim da bi se uklopio u našem klubu. Jednostavno, ni Zidane ga ne voli", kazao je Campbell.

On smatra kako će redove topnika predstojećeg prelaznog roka napustiti napadači Pierre-Emerick Aubameyang i Alexander Lacazette.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arteta će ponovo morati da razmišlja i bude pametan. Za njegov sistem potrebni su posebni igrači. Trenutno postoji disbalans u ekipi. Biće mnogo promjena, mislim da odlaze Aubameyang i Lacazette", dodaje on.

Inače, osim Arsenala, za Jovića se interesuju još neki klubovi poput Chelseaja, Tottenhama i Napolija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Odma sam rekao ako ovaj panj vrijedi 60 ovako mlad onda Dzeko u poznim godinam vrijedi 160 miliona. Lik je ok igrac za cvajte, imao dobru sezonu i to se vise nece ponoviti. Istina barem je to keširao dobro.
0 3
dadopd
Za njega je da sadi krompir.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi