Lulić i Lazio nemoćni pred Napolijem

Napoli slavio

Lulić i Lazio nemoćni pred Napolijem

Midhat Šljivak

Posljednji susret 14. kola italijanske Serie A odigrali su na Olimpicu Lazio i Napoli, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 4:2.

Lazio je prvi prijetio u ovom susretu. U šestoj minuti Candreva je dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Uzvratio je Napoli preko Callejona, da bi potom Candreva i Konko imali ponovo dobre pokušaje, ali bez uspjeha.

Ipak, iako je Lazio imao više pokušaja, Napoli je prvi stigao do gola u ovom susretu. Igrala se 24. minuta kada Gonzalo Higuain sjajnim prodorom pogađa mrežu domaćeg sastava za prednost od 1:0.

Gosti su vodstvo imali samo jedan minut. Samo što je Lazio krenuo s centra stigao je do poravnanja. Vlastitu mrežu je pogodio Valon Behrami za izjednačenje rezultata na 1:1.

Lazio je preko Hernanesa prijetio u finišu prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Nakon pet minuta igre u nastavku Napoli je  došao do novog vodstva. Gužvu u kaznenom prostoru Nebeskoplavih je iskoristio Goran Pandev, koji je pogodio za prednost od 2:1. 

Pokušao je Lazio da dođe do poravnanja, ali prevelika izloženost odbrane sjajnim napadačima tima iz Napulja koštala ih je i trećeg primljenog gola. Gonzalo Higuain je 72. minuti svojim drugim golom večeras povećao rezultat na 3:1.

Uspio je Lazio u 88. minuti preko Balde Keite smanjiti na 3:2, ali do jednog boda u ovom susretu nisu mogli, jer je u nadoknadi vremena Jose Callejon postavio konačnih 4:2, te bodovi putuju u Napulj.

Bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je do 70. minute u sastavu Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.