Lulić: Nisam heroj Lazija, svi su zaslužni za pobjedu!

Reprezentativac BiH za SportSport.ba

Lulić: Nisam heroj Lazija, svi su zaslužni za pobjedu!

Lazio je sinoć u uzvratnom susretu polufinala italijanskog Kupa savladao Napoli s minimalnih 1:0, a najzaslužniji za slavlje na San Paolu bio je bosanskohercegovački reprezentativac Senad Lulić.

Nakon što svojim pogotkom prije dvije godine donio Laziju trofej Kupa, Lulić je sada uspio uvesti nebesko-plave u finale, gdje će ukrstiti koplja sa Juventusom.

Lulić je tokom razgovora za SportSport.ba govorio o sinoćnoj utakmici, tekućoj sezoni u Seriji A, ali i o nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica, ali imali smo strpljenja i uspjeli smo u samom finišu postići važan gol. Odgovarala nam je i minimalna pobjeda i najbitnije je sada da smo izborili plasman u finale. O duelu sa Juventusom neću sada da razmišljam, ima još dosta do toga", kazao je raspoloženi Lulić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovaj 29-godišnji Jablaničanin već dvije godine uživa posebne simpatije navijača Lazija, a sa sinoćnim pobjedonosnim pogotkom postao je opet heroj rimskog kluba. 

"Smeta mi kad me nazivaju herojem, jer to nije korektno prema mojim saigračima. Nisam heroj, jer smo svi jednako zaslužni za pobjedu nad Napolijem i napravili smo odličan posao. Najbitnije je sada da nastavimo sa dobrim partijama i u prvenstvu."

Lazio nakon 29. odigranih kola u Seriji A zauzima treću poziciju sa jednim bodom manje u odnosu na drugoplasiranu Romu. 

"Bilo bi dobro da preostalih devet utakmica odradimo na najbolji mogući način. Naravno da želimo okončati prvenstvo na što boljoj poziciji i sada upravo ulazimo u taj finiš sezone. Mi odlično radimo, to pokazuju i rezultati, ali cilj je da na kraju nešto imamo u svojim rukama. Imamo velike šanse da to bude upravo pehar finala Kupa", riječi su Lulića, koji se na kraju razgovora osvrnuo na nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

"Volio bih da u junu svi budemo zdravi, jer kad bi bili kompletni pred svojim navijačima u Zenici onda bi imali velike šanse protiv Izraela. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, ali isto tako treba uzeti u obzir i naš kvalitet i vjerujem da ćemo imati razloga za slavlje u junu. Ponavljam, najbitnije je da svi budemo zdravi", zaključio je Lulić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Lulić je u ovoj sezoni postigao četiri pogotka i upisao šest asistencija, a za njegove usluge u nadolazećem prijelaznom roku navodno će se boriti Fenerbahce, Bayern i Juventus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.