Ukrajinac koji brani za Real samo se želio našaliti, ali cijeli svijet je uzrujan zbog izjave

Neukusno

Ukrajinac koji brani za Real samo se želio našaliti, ali cijeli svijet je uzrujan zbog izjave

Edmir Škorić

Ukrajinski golman obratio se klupskim novinarima nakon pobjede nad Granadom (2:0) i na osebujan način zahvalio što nije primio gol.

Madridski portali ili barem oni koji prate sva dešavanja u Realu tvrde da se na poluvremenu jučerašnje utakmaice Carlo Ancelotti okladio s petoricom igrača, četvoricom defanzivaca i golmanom. Oklada je bila da će primiti gol, no fudbaleri su bili uvjereni da će sačuvati mrežu.

Carlo ih je htio isprovocirati i dodatno motivisati. "Znam da ćete primiti gol, zato morate dati barem još jedan", govorio je iskusni stručnjak, no njegovi igrači su uspjeli da sačuvaju mrežu.

Andrij Lunin je bio na golu, koji je tu dok se ne vrati Kepa Arrizabalaga, dok prvog golmana Thibauta Courtoisa nema odavno i neće ga biti još dugo na golu.

Ukrajinski reprezentativni golman upisao je sjajan nastup, no nije baš ni imao nekog posla, a onda je uslijedila pomalo neukusna izjava zbog koje je kritikovan.

Oglasi

"Najgora stvar u ovoj utakmici mi je to što su mi se smrzli prsti, svaka utakmica je takva", rekao je Lunin.

Lunin je tim riječim uvrijedio fudbalere Granade, koji ipak kao i svi ostali zaslužuju poštovanje.

"Održavanje čiste mreže uvijek olakšava pobjedu. S ovim sjajnim igračima imamo šanse u svakoj utakmici. Moramo se usredotočiti na odbranu. Dobit ćemo 95 posto naših utakmica ako sačuvamo mrežu", dodao je Lunin.

Pohvale za Kroosa i Brahima

"Toni je na istoj razini više od 15 godina, to ne čudi. Brahim je sjajan igrač. Vrlo je tehnički potkovan, brz i inteligentan. Jako mi se sviđa Brahimov stil i nisam iznenađen jer ih svaki dan obojicu gledam. Iz dana u dan rade ono što rade i u Valdebebasu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Unatoč toliko povreda i poteškoća koje smo imali, u vrlo smo dobrom nizu i to je zasluženo. Bez osam ili devet igrača teško je, ali i dalje pobjeđujemo, igramo dobar fudbal i na prvom smo mjestu, što je važno", dodao je Ukrajinac.

Real i Girona dijele prvo mjesto sa po 38 bodova, dok je Atletico treći, a Barca četvrta i obje ekipe imaju po 31 bod, ali večeras igraju međusobno duel ovog kola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi