Gosti prolaze ispod balkona i kroz dvorišta da bi došli do ulaza na stadion

Poseban trenutak za Premiership

Gosti prolaze ispod balkona i kroz dvorišta da bi došli do ulaza na stadion

Haris Zilić

Luton Town je slavio u finalu play-offa engleskog Championshipa protiv Coventrya i simpatični klub ćemo naredne sezone gledati u društvu najboljih. Ekipa je prije šest godina igrala četvrti rang takmičenja, a sada su u snovima.

U historiji klub nikada nije igrao najjače društvo pod nazivom Premiership, a posljednji put su u tadašnjoj Prvoj ligi Engleske bili prije 31 godinu.

Nema sumnje da će popualrne Šeširdžije pokupiti veliki broj simpatija i vidjet ćemo kako će izgledati njihova prva sezona u Premiershipu.

U centar pažnje odmah je došao i njihov stadion koji će biti najmajji u Premiershipu od njenog osnivanja.

Kenilworth Road ima kapacitet 10.356 sjedećih mjesta i izgrađen je 1905. godine. Imao je tokom svoje historije nekoliko rekonstrukcija, ali i dan danas ima većinom svoj prvobitni romantični izgled.

Posebna je tribina za gostujuće navijače koja je specifična u svijetu.

Oglasi

Vjerovali ili ne do tribine prolazite između stanova i terasa s obližnjih stambenih objekata. Čak je jedan ulazi i blizu dvorišta od jedne manje kuće koja je odmah pored tribine.

Sretnici mogu sa svojih balkona vidjeti dio stadiona, a neki čak i sa prozora iz svojih soba.

Mnogi su mišljenja da stadion Lutona po trenutnom izgledu neće dobiti zeleno svijetlo za Premiership, a rekosntrukcije su skoro i nemoguće zbog okolnih stambenih objekata.

Luton ima namjeru graditi novi stadion uskoro, ali navijači ne žele da idu sa mjesta koji je simbol i kult kluba.

Čak se razmatra i opcija da Luton Town u Premiershipu igra na nekom zamjenskom stadionu, ali više infomracija će se znati tokom ljeta. Sada uživaju u velikom trijumfu i promociji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi