Velika nesreća dogodila se tokom najskuplje utakmice na svijetu, navijači šalju molitve

Povreda defanzivca Lutona

Velika nesreća dogodila se tokom najskuplje utakmice na svijetu, navijači šalju molitve

Edmir Škorić

Coventry i Luton igraju finale play-offa u Championshipu i pobjednika očekuje plasman u Premier ligu.

Luton je izbacio Sunderland u polufinalnu, Coventry ekipu Middlesbrougha, pa smo dobili pomalo neočekivane rivale u play-offu Championshipa.

Luton je poveo u 23. minuti golom Jordana Clarka i trenutno je bliže plasmanu u najviši rang engleskog nogometa.

Prethodno je, u 12. minuti, trener Lutona prvi put mijenjao i to nakon što se Tom Lockyer srušio na travu i odmah je izveden iz igre.

Stoper Lutona je trčao nazad tokom jednog napada Coventryja, a onda samo pao na travnjak bez ikakvog kontaka.

[twitter]https://twitter.com/SplendidTweeter/status/1662489239483990016[/twitter]

Oglasi

Nikom za sada nije jasno šta se tačno dogodilo, no nogometni fanovi na Twitteru uvjeravaju da je kolabirao.

Navijači šalju molitve putem društvenih mreža za Velšanina, koji je u tako velikom trenutku karijere očito doživio nešto što se ne može nazvati običnom i lakom povredom.

Posljednje informacije govore da je bio pri svijesti kada je na nosilima napuštao kultni Wembley. Navedeno je da su njegovi roditelji sišli s tribina kako bi bili uz njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Luton je ušao u utakmicu kao blagi favorit završivši 10 bodova iznad Coventryja na tabeli, a samo su Burnley i Sheffield United sezonu završili ispred njih.

Finala play-offa u Championshipu uglavnom su "najskuplje utakmice na svijetu" jer donose pobjedniku osim promocije u Premier ligu preko 200 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi