Napadač koji je dao samo gol u 12 utakmica stvara Barceloni ogromne probleme, čelnici kluba bijesni

Ne želi u Cadiz

Napadač koji je dao samo gol u 12 utakmica stvara Barceloni ogromne probleme, čelnici kluba bijesni

Edmir Škorić

Na inzistiranje bivšeg trenera Ronalda Koemana Barcelona je ljetos dovela 31-godišnjeg Luuka de Jonga.

Nizozemski napadač došao je da zaoštri konkurenciju u napadu, ali se ispostavio promašajem kao mnoge akvizicije Katalonaca u Koemanovom periodu.

Doveden je na posudbu iz Seville, pa mu je ostalo skoro šest mjeseci do isteka iste. Katalonci međutim žele da odustanu od njega, jer nije dio planova trenera Xavija.

S obzirom da ga Sevilla ne želi natrag, Cadiz mu nudi posudbu u preostalom periodu, odnosno do kraja sezone. Tri kluba brzo su postigla dgovor, ali je nogometaš sada sve poremetio.

Unatoč pritiscima iz Barcelone, odbija da ide u Cadiz jer smatra da zaslužuje bolji tim od onog koji je u donjem dijelu tabele, te želi da sačeka neke druge ponude.

Vijest se nimalo nije dopala katalonskom vodstvu. Čelnici Barcelone žele ga se riješiti do kraja mjeseca, jer klub u jauaru očekuje vrlo naporan prijelazni rok.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napadač je postigao samo jedan gol na 12 utakmica u dresu Barcelone i ničim nije zaslužio ostanak u španskom velikanu.

Iznos koji Nizozemac dobiva od Barcelone nije velik, ali Katalonci žele smanjiti platni budžet kako bi im se omogućilo dovođenje Ferrana Torresa u prijelaznom roku iz Manchester Cityja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti