Lyon ispao iz Kupa, Fekir promašio penal

Lavovi bez polufinala

Lyon ispao iz Kupa, Fekir promašio penal

E. Škorić

U susretu četvrtfinala Kupa Francuske Lyon je na svom stadionu poražen od Strasbourga s 2:1.

Lyon je imao želju sigurno da ode do kraja u Kupu, ali Strasbourg je iznenadio domaći tim i izborio polufinale nakon velike borbe.

U prvom dijelu dosuđena su dva penala, po jedan na obje strane. I dok je Ajorque iskoristio udarac s bijele tačke za goste, Nabil Fekir je u završnici prvog dijela promašio.

Lyon ipak u 49. dolazi do izjednačenja, a rezervista Traore na asistenciju Depaya donosi domaćinu nadu da može do polufinala.

Samo tri minute kasnije, gosti opet vode, a ovaj put je strijelac bio Kone i Strasbourg je uspio do kraja da sačuva prednosti i da eliminiše favorizovanu domaću ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije