Lyon preko Amiensa do četvrtine finala Liga kupa

Pobjeda od 3:2

Lyon preko Amiensa do četvrtine finala Liga kupa

Fudbaleri Lyona plasirali su se u četvrtinu finala francuskog Liga kupa nakon što su večeras na gostovanju porazili Amiens sa 3:2. 

Popularni Lavovi su dobro otvorili meč i poveli su u 20. minuti kada je sa penala pogodio Dembele. Samo šest minuta kasnije domaći su ostali sa desetoricom jer je Adenon uspio u razmaku od sedam minuta dobiti dva žuta kartona.

Lyon je to iskoristio pa je do kraja prvog dijela susreta postigao još jedan pogodak i to preko Traorea.

U nastavku susreta gosti su došli i do trećeg pogotka preko Terriera u 60. minuti, ali domaći se nisu predavali te su zamalo u samom finišu napravili čudo. Prvo je Denayer postigao autogol u 70. minuti za 1:3, da bi u nadoknadi Timite postigao i drugi gol za Amiens, ali više nije bilo vremena za nešto posebno.

Ostali susreti osmine finala francuskog Liga kupa igraju se večeras od 21.05 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi