Lyon je večeras poražen, ali slavlje može početi: Stiže veliko pojačanje!

Moussa Demebele ima novi klub

Lyon je večeras poražen, ali slavlje može početi: Stiže veliko pojačanje! · Zvanično

Jedan od najvećih francuskih talenata se vratio u domovinu. Naime, večeras je, pred istek prelaznog roka, Celtic saopštio da je prodao Moussu Dembelea Lyonu.

Lyon je prodao Mariana Diaza Realu, ali je večeras ovaj klub dobio ogromno pojačanje s obzirom na kvalitete mladog Dembelea.

Ovaj 22-godišnjak se već nekoliko sezona dovodio u vezu sa mnogim evropskim velikanima, ali je Lyon izgleda bio najkonkretniji, pa je u svoje redove uspio dovesti Celticovu gol-mašinu.

Špekuliše se da je vrijednost Demebeleovog transfera u Lyon oko 25 miliona eura, a navijači francuskog kluba će sigurno slaviti Demebelov dolazak bez obzira su njihovi miljenici večeras poraženi od Nice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Moussa Dembele je iz omladinskog pogona PSG-a 2012. godine stigao u juniorsku selekciju Fulhama. Dvije godine kasnije je priključen prvom timu, a 2016. ga je dres Fulhama zamijenio onime Celtica.

Mladi Francuz je prošle sezone odigrao 39 utakmica za Celtic, te je postigao 16 golova i upisao devet asistencija. I ovu sezonu je otvorio sjajno pošto je na šest utakmica postigao tri gola.

Top Komentari

Mustafa Kršo
Dobar igrač.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi