Tek što je došao: Leicester poslao Benkovića na posudbu

Hrvat u Škotskoj

Tek što je došao: Leicester poslao Benkovića na posudbu · Zvanično

Hrvatski nogometaš Filip Benković, koji je početkom mjeseca otišao u Leicester, već ima novi klub.

Doskorašnji defanzivac Dinama je na "King Power" došao kao zamjena Harryju Magueireu, ali s obzirom da ovaj nije prodan, postalo je jasno kako se Benković neće naigrati u Leicesteru.

Zbog toga je u dogovoru s klubom odlučio da ode na posudbu, a destinacija u kojoj će gotovo sigurno imati stalnu minutažu je škotski velikan Celtic, što je i zvanično potvrđeno.

Benković je s Leicesterom potpisao ugovor prije tri sedmice, a u ime odštete Dinamo je dobio 13 miliona eura, dok može dobiti još oko dva-tri na konto raznih bonusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Benković je time postao treći najskuplji Dinamovac u historiji nakon Pjace i Modrića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi