Poznato ime sjeda na klupu Lyona

Očekuje ga mnogo posla, ekipa je u velikoj krizi

Poznato ime sjeda na klupu Lyona

Samir Mlaćo
Francuski Lyon uskoro će dobiti novog trenera.

Nekadašnjem francuskom reprezentativacu Laurentu Blancu. Blanc je sa Francuzima bio prvak svijeta 1998. godine, a uspješan je i kao trener.

Vodio je Bordeaux, te PSG s kojim je bio trostruki osvajač lige, Liga kupa i Superkupa, a vodio je i reprezentaciju Francuske. Peter Bosz, dosadašnji trener Lyona, platio je ceh zbog loših igara, posebno nakon remija sa Touluseom (1:1), a glavni kandidat za njegovu stolicu je Blanc.

Blanc je posljednji angažman imao u katarskom Al Rayyanu i sigurno ga sada očekuje pravi izazov.

Lyon je tek na devetom mjestu i pruža veoma loše partije. U posljednjih pet utakmica ovaj tim je upisao čak četiri poraza.

Oglasi

Čelnike kluba to je razočaralo, kao i sve navijače, te smatraju da bi trenerska promjena mogla 'probuditi' ekipu.

Lyon za vodećim PSG-om zaostaje već 13 bodova, a debi bi Blanc trebao imati na gostovanju kod Rennesa narednog vikenda.

Kada je Blanc u pitanju on je kao igrač nastupao za Monpellier, Napoli, Nimes, Saint Etienne, Auxerre, Barcelonu, Inter i Manchester United. Karijeru je završio 2003. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francusku ligu dobro poznaje s obzirom da je Bordeaux sa klupe predvodio 159 puta, a Paris SG 173 puta. Na klupi reprezentacije Francuske je sjedio 27 puta.

Ozvaničenje saradnje očekuje se danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi