'Ludi' pokušaj sinoć je mogao donijeti najbrži pogodak u historiji francuskog nogometa

Mnogo sreće je na kraju imao Lyon, te je i slavio vrijednu pobjedu

'Ludi' pokušaj sinoć je mogao donijeti najbrži pogodak u historiji francuskog nogometa

S. Mlaćo

Navijači Lyona sinoć su došli na svoje. Naime, Lyon je savladao Marseille sa 1:0 i tako upisao vrijedna tri boda u borbi za opstanak.

Sigurno da u Lyonu imaju razloga za sreću, a jedini pogodak postigao je Lacazzete u 37. minuti. Pogodak smo mogli vidjeti već u prvim sekundama kada je član gostiju Amine Harit iznenadio cijeli stadion.

Naime, Harit je došao na ideju da odmah sa centra šutira i pokuša iznenaditi protivničkog golmana i malo je nedostajalo da se to i desi.

Harite je šutirao, a lopta je direktno sa centra pogodila prečku, te su navijači Lyona mogli da odahnu.

Bio bi to sigurno najbrži pogodak u historiji Lige 1, ali prečka je na kraju spasila domaće

Oglasi

Ovakvi potezi i nisu rijetkost jer nogometaši često pokušavaju protivničke golmane 'uhvatiti' nespremne, a sada se to vrlo lako moglo desiti i golmanu Lyona koji je sigurno i sam bio u čudu.

Analitičari su izračunali da bi to bio najbrži pogodak u Francuskoj ikada, jer je lopta nakon samo tri sekunde bila skoro u mreži. Domaći su mogli samo da žale za ovom situacijom, ali su ipak došli na svoje nešto kasnije.

Pogodio je Lacazzete za ispostavit će se konačnih 1:0.

Lyon sada 19 bodova i polako bježi iz opasne zone. Ispod Lyona su Clermont, Lorient i Metz, ali bodova razlika je itekako mala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon je slavio nakon dva vezana poraza i navijači su zadovoljni, posebno zbog težine utakmice i duela sa timom koji se bori za plasman u Evropu. Ovaj tim se ranije borio za sami vrh tabele, a sada su u teškoj situaciji, no navijači vjeruju da će se spasiti.

Svojevremeno je dres Lyona nosio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, te je postigao sjajne pogotke iz slobodnjaka, te počesto velike udaljenosti, no sa centra nije pokušavao popularni Mire. Marokanac Harit sioć jeste, a da li će nastaviti to da radi i u narednim utakmicama, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi