Svi ga već vidjeli u Bešiktašu, ali Nemanja Matić je sve iznenadio izborom novog kluba

Napustio Rennes

Svi ga već vidjeli u Bešiktašu, ali Nemanja Matić je sve iznenadio izborom novog kluba

Edmir Škorić

Srpski fudbaler Nemanja Matić (35) napustio je Rennes, ali nije mu dugo trebalo da pronađe novi klub.

Matić je krajem prošle godine bukvalno pobjegao iz Rennesa. Imao je određene sukobe s klubom, a sve zbog toga što mu nisu pomogli da upiše djecu u internacionalnu školu. Srbinu je porodica bila na prvom mjestu i nije mogao da pređe preko toga.

Postalo je izvjesno da u nastavku sezone neće nositi dres Rennesa i samo je bilo pitanje gdje će nastaviti karijeru. Iako je bio blizu dogovora sa Bešiktaškom, povezivao se i sa Fulhamom, na kraju je potpisao za Lyon.

Svi francuski mediji objavili da je pao konačan dogovor jer je igrač pristao na transfer, dok su Lyon i Rennes pronašli zajednički jezik oko odštete.

Francuzi takođe navode da je Rennes odugovlačio s transferom kako bi Srbin propustio u petak utakmicu za Lyon upravo protiv Rennesa.

Oglasi

Dakle, Matić će postati igrač Lyona, ali 35-godišnjak neće imati pravo nastupa sutra protiv svog sada već bivšeg tima.

On je bio sinonim za profesionalizam godinama i mnoge je iznenadilo takvo ponašanje, pošto je u jednom trenutku čak ispraznio svoj ormarić i napustio stadion Rennesa, ne pojavljujući se narednih dana na treninzima.

No, unatoč svemu, klub mu nije stvarao probleme i pustio ga je da pređe u Lyon.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Igrač rođen u Šapcu je ove sezone odigrao 13 utakmica za Rennes. Prethodno je igrao za Romu, Manchester United, Chelsea, Benficu, Vitesse. U Srbiji je bio član Kolubare, a interesantno da je kao omladinac bio član i Crvene zvezde i gradskog rivala Partizana.

Uglavnom gdje god je igrao Matić se borio za vrh tabele, sada ipak u drugačijoj situaciji jer se njegov novi klub nalazi u opasnoj zoni sa 16 bodova i ima samo četiri pbojede na 18 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi