Propao veliki transfer posljednjeg dana prijelaznog roka: "Neshvatljivo ponašanje"

Krivi su Englezi

Propao veliki transfer posljednjeg dana prijelaznog roka: "Neshvatljivo ponašanje"

Edmir Škorić

Jučer, 1. januara 2024., odvijali su se brojni transferi jer je bio zadnji dan zimskog prijelaznog roka u većini fudbalskih liga, ali nisu svi na kraju zadovoljni.

Lyon je već uveliko slavio dolazak velikog pojačanja Saida Benhrame iz West Hama. Fudbaler je otputovao u Lyon kako bi završio prelazak u redove francuskog tima prije 22 sata. Dogovorena je posudba sa obavezom kupnje za ukupno više od 15 miliona funti.

Međutim, unatoč tome što je Lyon tvrdio da je sve dogovoreno, transfer je propao u zadnji tren, a tim Ligue 1 je okrivio West Ham.

U saopštenju koje je objavio francuski klub stoji: "Olympique Lyonnais je sa zadovoljstvom dočekao Saida Benrahmu u Lyonu ovog četvrtka kako bi finalizirao njegov transfer iz West Hama. Dva kluba su potpisala privremeni ugovor o transferu, a Olympique Lyonnais je dobio odobrenje od DNCG-a da se transfer odvija glatko i transparentno.

Međutim, na početku večeri, dok je Olympique Lyonnais unio sve administrativne podatke na namjenskoj FIFA platformi (FIFA TMS), West Ham nikada nije pokrenuo ni najmanji tehnički postupak sa svoje strane, unatoč opetovanim podsjetnicima OL-a i kontinuirana međusobna telefonska komunikacija.

Oglasi

U nedostatku ove recipročne radnje od strane engleskog kluba i nakon ovog neshvatljivog ponašanja, koje postavlja pitanja, potvrda o međunarodnom transferu nije mogla biti zatražena prije zatvaranja. Olympique Lyonnais duboko žali zbog ove situacije i ove odluke, pokazujući dubok nedostatak poštovanja od strane West Hama prema instituciji i igraču. Klub zadržava pravo pokrenuti sve odgovarajuće postupke potrebne za potvrdu transakcije kasnije, te smatrati West Ham odgovornim ako je potrebno".

Kako sada stvari stoje, Benhrama ostaje West Hamov barem do ljeta.

Real Betis još uvijek čeka da sazna je li dogovor oko potpisa veznjaka West Hama Pabla Fornalsa finaliziran. Sve strane vjeruju da je ispravna dokumentacija obrađena na vrijeme. Dogovor je trajni transfer vrijedan blizu sedam miliona funti. Jasnoća o tome je li transfer prošao očekuje se u petak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fornals je u četvrtak bio na londonskom stadionu zajedno sa svojim saigračima iz West Hama, gledajući utakmicu protiv Bournemoutha (1:1).

Inače, generalno je dojam da nismo vidjeli neke spektakularne transfere u četvrtak iako smo ih očekivali. Tek poneki "šokantan" transfer poput onog Jessea Lingarda u Južnu Koreju ili Lucasa Bergvala u Tottenham, iako su ga već uveliko čekali u Barceloni. I dok su inostrani transferi uglavnom jučer završeni, u Premijer ligi je zimski prijelazni rok otvoren još 15 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi