Nema oprosta za nerede: Navijače očekuje doživotna zabrana ulaska na stadion

U klubu su ogorčeni

Nema oprosta za nerede: Navijače očekuje doživotna zabrana ulaska na stadion

Haris Zilić

Kup utakmica između Paris FC-a i Lyona je prekinuta zbog navajačkih nereda.

Fudbalski savez u Francuskoj danas se oglasio navodeći kako oba kluba moram platiti i novčane kazene, a prije dva dana donešena je odluka da se oba tima izbace iz daljeg takmičenja u Kupu.

To znači da je njihov naredni potencijalni protivnik, ekipa Nice, automatski prošla u naredno kolo takmičenja.

I novčane kazne su prihvatili u redovima oba kluba, a iz Lyona garantuju da će otkriti krivce za nerede. Kada se ustanovi ko je od navijača u pitanju, istim će biti zauvijek zabranjen dolazak na stadione.

"Takvim ljudima nije mjesto na tribinama, oni ne znaju uživati u fudbal. Klub će sve učiniti da identifikuje krivce, a nakon toga ćemo ozvaničiti najveće kazne u historiji francuskog fudbala, odnosno doživotnu zabranu ulaska na stadion", poručuju iz Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi