Lyon s dobrim šansama putuje u Barcelonu

Osmina finala Lige prvaka

Lyon s dobrim šansama putuje u Barcelonu

Osim susreta Bayerna i Liverpoola, u sklopu osmine finala najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi večeras su se u Francuskoj sastali i Lyon i Barcelona.

Katalonci su u ovom dvomeču označeni kao apsolutni favoriti, ali u Lyon su doputovali s malom krizom igre i rezultata jer su remizirali tri puta u posljednje četiri utakmice. Neriješen ishod (0:0) nije zaobišao Valverdeove izabranike ni večeras, a za 'nulu' daleko je najzaslužniji Anthony Lopes, koji je bio nerješiva enigma za Messija, Suareza i društvo.

U utakmicu su i jedni i drugi ušli otvoreno. Nakon uvodnih poluprilika, u 10. minuti veliku šansu je imao Terrier koji je uputio nevjerovatan udarac ka golu Barcelone, ali Ter Stegen je odbranio i lopta se odbila u prečku. Samo dvije minute kasnije stigao je odgovor Barcelone. Nakon kornera Dembele je prevario igrače Lyona i otvorio sebi prostor za šut sa ivice kaznenog prostora, ali udarac je bio prilično neprecizan, a isti igrač je nedugo potom prokockao još jednu veliku šansu.

Do odlaska na odmor imale su obje momčadi po još nekoliko šansi, no ne izrazito velikih, pa lopta nijednom nije završila u mreži.

Sjajan ritam viđen je i u drugom poluvremenu, a odmah u sedmoj minuti nastavka Lyon je mogao doći do prednosti. Centimetri su domaće dijelili od gola. Pregršt odličnih dodavanja u prostor i lijepe kombinatorike doveli su do udarca Depaya sa šesnaesterca, no lopta je otišla tik pored stative.

Barcelona je, s druge strane, imala puno više loptu u nogama, ali domaći nisu dopuštali pretjeran broj dodavanja blizu gola. A kada su gosti i u uspjeli doći do prilike, sve je uprskao Suarez koji se par metara od gola vrtio oko svoje ose i na kraju bezveze opalio na gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako se utakmica približavala kraju, tako je nervoza među nogometašima Barcelone bila sve veća. Pred golom Lyona su se nizale prilike, pokušavali su Suarez, zatim Coutinho, no onu najbolju bilježimo četiri minute prije kraja. Pokušao je Busquets, bila je to prava bomba koja je išla pod prečku, ali Lopes je otklonio opasnost.

Na kraju je susret završen bez pogodaka, čime svakako zadovoljniji mogu biti domaći, koji na revanš u Barcelonu putuju s dobrim šansama. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije