Španci tvrde da je Luka Jović postigao dogovor s Barcelonom
Zbog sjajnih partija u dresu Frankfurta privukao je pažnju najvećih evropskih klubova

Od ljeta na Nou Campu?

Španci tvrde da je Luka Jović postigao dogovor s Barcelonom

E. Škorić

Sudeći po onome što se piše u španskoj štampi, Luka Jovi za sada je najbliže Barceloni.

Iako je direktor Eintracht Frankfurta Fredi Bobić demantovao da ima ponuda za Jovića, Barcelona je navodno na pragu da dovede igrača koji je porijeklom iz Bijeljine.

Jović ima sjajnu sezonu u Bundesligi i pored Barcelone želja je klubova kao što su Real Madrid, Liverpool, Bayern, Borussia Dortmund, Napoli, mada se sada u španskim medijima pojavila informacija da je najbliže njegovom potpisu Barca.

Navodno je srbijanski napadač napravio dogovor s Barcelonom i da je samo ostalo da se klubovi dogovore oko visine odštete nakon što Eintracht otkupi ugovor za Jovića od Benfice na kraju sezone.

Barca želi Jovića kao zamjenu za Luisa Suareza koji ima 32 godine. Igrač koji je ponikao u Crvenoj zvezdi je postigao 14 golova i prvi strijelac Bundeslige, a u ostalim takmičenjima je zabio još pet golova.

Luka Jović: Razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju

On se nalazi na posudbi u Eintrachtu iz lisabonske Benfice, ali očekuje se da će na kraju sezone preći u neku dosta jaču ekipu.

"Za mene je u ovom trenutku Eintracht sve, razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju. Uživam u fudbalu kao nikada prije. Klub me još nije zvanično otkupio od Benfice, ali ja se ovdje osjećam kao svoj na svome, a šta će biti u budućnosti to niko ne može da predvidi. Nemam ništa protiv da ostanem još koju godinu ovdje", rekao je Jović.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, priznao je da mu prija kada ga mediji povezuju sa najvećim evropskim klubovima.

"Meni svaki tekst o interesovanju velikih klubova o kojima mediji pišu prija, govori mi da radim svoj posao jako dobro. Ali ništa više od toga. Na zemlji sam sa obe noge, prošao sam mnogo toga da bi mi medijski naslovi poremetili fokus", završio je Jović.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti