Lyon se ne predaje, Depay dvostruki strijelac

Lavovi nastavljaju borbu za Ligu prvaka

Lyon se ne predaje, Depay dvostruki strijelac

U posljednjoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1, Lyon je na svom terenu savladao Toulouse sa sigurnih 2:0.

Strijelac oba gola na večerašnjoj utakmici bio je Memphis Depay, koji u posljednje vrijeme zaista igra u dobroj formi.

Prvi gol je Holanđanin postigao u 23. minuti, a drugi u 43. iz penala. Iako je do kraja utakmice bilo još nekoliko prilika, rezultat 2:0 ostao je na snazi i do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Lyon je trećom uzastopnom pobjedom nastavio potjeru za Marseilleom, koji ima dva boda više i trenutno zauzima treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Do kraja sezone je još sedam kola i sasvim sigurno će biti vrlo zanimljivo do samog kraja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse je na drugoj strani tabele i vodi grčevitu borbu za opstanak. Trenutno je ovaj tim prvi 'iznad crte' sa 30 bodova, samo bodom više od Troyesa koji je u zoni ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi