Ma kakav Juventus: Partey dobio ponudu iz Saudijske Arabije koju niko na svijetu ne bi odbio!

I on će karijeru nastaviti tamo

Ma kakav Juventus: Partey dobio ponudu iz Saudijske Arabije koju niko na svijetu ne bi odbio!

Esmer Oštraković

Sve više fudbalera se u posljednje vrijeme odlučuje svoju karijeru nastaviti u nekom od klubova iz Saudijske Arabije.

Iako mnogi govore kako imaju razne motive za to, jasno je da je svima jedan motiv glavni faktor u svemu tome, a to je naravno novac.

Nevjerovatne su plate koje daju ljudi iz ovih klubova, a zašto i ne bi kada imaju toliki novac da pokazuju da mogu kupiti bilo kojeg fudbalera.

Još jedan od fudbalera koji bi svoju karijeru trebao nastaviti u Saudijskoj Arabiji je trenutni igrač Arsenala, Thomas Partey.

Iako se u posljednje vrijeme govorilo da bi Partey radije ostao u Evropi i potpisao za Juventus, čini se da će promijeniti svoje mišljenje.

Naime, tri kluba iz Saudijske Arabije žele da potpišu Parteya, a radi se o Al Ahliju, Al Nassru, te Al Khaleeju.

Navodno će Arsenal za njegovu prodaju tražiti 40 miliona eura, ali to naravno neće biti nikakav problem niti jednom od ova tri kluba.

"Thomasu Parteyu je ponuđeno 200 miliona dolara u platama od klubova iz Saudijske ARabije. Partey bi tako po sezoni, bez poreza zaradio 100 miliona dolara ukoliko potpiše ugovor na dvije godine. Klubovi koji ga žele su Al Ahli, Al Nassr i Al Khaleej", napisao je Ibrahim Sannie Daara, novinar iz Gane.

Jasno je da će fudbaler donijeti konačnu odluku, ali teško je očekivati da odbije ovakvu ponudu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Ovi izgleda neznaju sta ce sa para pa daju za igrace mjesto da pomazu svom narodu
0 1
SamoZrinjski
Jel'pregovar'o sa Sarajevom?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi