Ma, oni su kraljevi: Bizarna zabrana za navijače Nigerije

Prošlo im je prije osam godina, ali sada neće

Ma, oni su kraljevi: Bizarna zabrana za navijače Nigerije

Endin Čaušević

Reprezentacija Nigerije večeras počinje svoj put na Svjetskom prvenstvu, a u prvom kolu ova ekipa će igrati protiv selekcije Hrvatske.

Nigerijci su već nekoliko mjeseci pravi hit što se tiče Svjetskog prvenstva, a sve je počelo dresovima za SP koji su zaludili planetu. Nakon toga ova ekipa je u zanimljivim odjelima stigla u Rusiju, no to nije bio kraj jer su dalje nastavili njihovi navijači.

Naime, prije osam godina na Mundijalu u Južnoj Africi na tribinama smo mogli vidjeti navijače Nigerije koji su unosili žive kokoši kao znak nekog sujevjera da im to donosi sreću. Nigerijci su imali namjeru da to urade i večeras protiv Hrvatske, ali neće moći.

Organizatori su izdali posebno saopštenje za navijače Nigerije u kojem su poručili da je strogo zabranjeno unošenje bilo kakvih životinja na stadion, te da će biti žesoko kažnjeni ukoliko to uspiju uraditi pored nevjerovatnog osiguranja na stadionu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi