Nigerija objavila konačan spisak za SP

23 igrača putuju u Rusiju

Nigerija objavila konačan spisak za SP

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Nigerije, Gernot Rohr, objavio je danas konačan spisak igrača koji će igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nakon što je nedavno objavio širi spisak danas je selektor Nigerije konačno "prelomio" i odlučio objaviti spisak od 23 fudbalera koji će se naći u avionu za Rusiju. Mjesto u ekipi dobio je i iskusni Mikel John Obi, dok će u napadu glavni aduti biti Musa, Iwobi, Moses i Iheanacho.

Pred Nigerijom je veoma težak zadatak na Mundijalu u Rusiji s obzirom da se u grupi nalaze još sa Argentinom, Hrvatskom i Islandom.

Golmani: Ikenchukwu Ezenwa, Daniel Akpeyi, Francis Uzho.

Odbrana: William Ekong, Leon Balogun, Kenneth Omeruo, Bryan Idowu, Chidonzie Awaziem, Abdullahi Shehu, Elderson Echiejile, Tyronne Ebuehi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Mikel John Obi, Ogenyi Onazi, John Ogu, Wilfred Ndidi, Oghenekaro Etobo, Joel Obi.

Napad: Odion Ighalo, Ahmed Musa, Victor Moses, Alex Iwobi, Kelechi Iheanacho, Simeon Nwankwo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi