Zahvaljujući dresu Nigerijci su bili hit na svakom Mundijalu

Ne zna se koji je ljepši

Zahvaljujući dresu Nigerijci su bili hit na svakom Mundijalu

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak Svjetskog prvenstva u Rusiji koje počinje za 11 dana. Pripreme su u punom jeku, a reprezentacije se uigravaju za spektakl koji nas čeka na Mundijalu.

Prije nekoliko mjeseci reprezentacije su predstavile dresove u kojima će igrati na Svjetskom prvenstvu, a najviše pažnje privukao je dres Nigerije. Mnogi su se oduševili dizajnom i izgledom dresa ove selekcije, a to najbolje pokazuje činjenica da je Nike rasprodao dresove za svega nekoliko sati.

Ko nije uspio ugrabiti dres Nigerije po cijeni od 100 eura i dalje ima šansu da ga doda u svoju kolekciju, ali to košta duplo više na Ebayju. Nigerijci i Nike su apsolutno pogodili s dizajnom, ali to nije prvi put da ova ekipa oduševi na Mundijalu, barem što se tiče dresova.

Već na Svjetskom prrvestvu 1994. godine u Americu su imali dres koji se odudarao od drugih, a taj trend nastavili su i kasnije. U nastavku pogledajte u kojim dresovima su Nigerijci igrali na Svjetskim prvenstvima uključujići i SP prije četiri godine, te meč protiv Bosne i Hercegovine. Ne zna se koji je ljepši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi