Guardiola iz arapskog džepa daje 80 miliona i dovodi čovjeka koji je oduševio svijet!
Španski stručnjak u Manchester Cityju želi vidjeti prvaka svijeta s Argentinom.

Poznata je njegova želja

Guardiola iz arapskog džepa daje 80 miliona i dovodi čovjeka koji je oduševio svijet!

Eldar Ganibegović

Manchester City poznat je kao klub koji u posljednjih desetak godina nema problema kada su u pitanju finansije i mogu da izdvajaju enormne svote novca na transfere i plate fudbalera, a s tim trendom planiraju i nastaviti.

Na Etihadu se ne sjedi skrštenih ruku i već sada se razmišlja o predstojećoj sezoni i o tome kako bi se mogao unaprijediti već postojeći tim.

Poznato je da bogati vlasnici Manchester Cityja nisu štediše, a sada su spremili novu veliku svotu novca kako bi doveli igrača koji je oduševio krajem prošle godine.

Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, Građani žele Alexisa Mac Allistera iz Brightona, veznog igrača koji je bio jedan od ključnih igrača za uspjeh Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ovom 24-godišnjaku se divi Pep Guardiola, koji ga vidi kao mogućeg nasljednika 31-godišnjeg Ilkaya Gundogana.

Međutim, Brighton ne želi lako odustati od igrača porijeklom iz Škotske. Britanski mediji ističu da bi za svog veznjaka engleski tim htio oko 80 miliona eura.

Oglasi

I drugi vrhunski timovi u Premier ligi, poput Arsenala, Liverpoola ili Chelseaja, također su posljednjih mjeseci pokazali interesovanje za ovog fudbalera, pa bi zbog toga mogla da se vodi prava bitka za igračev potpis u narednom prijelaznom roku. 

Ove sezone Mac Allister je nastupio 19 puta za Brighton i postigao pet golova. Podsjetimo, u ovaj tim je stigao 2019. godine iz Argentinos Juniorsa za osam miliona eura. 

Osim na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Mac Allister je zablistao i početkom 2023. godine kada je postigao jedan zaista spektakularan pogodak.

Argentinski fudbaler postigao je sjajan pogodak za Brighton koji je u FA Cupu pregazio Middlesbrough s 5:1 i još je jednom potvrdio o kakvom se igraču radi.

Igrala se 58. minuta pomenute utakmice kada se na sjajan način snašao i petom pogodio s nekih desetak metara. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se vidi gdje će završiti Mac Allister. Treba spomenuti i to da je, kada su u pitanju timovi van Engleske, najveći interes za njega pokazao Juventus. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Kakvo preseravanje
2 0
rime_
Ovo je vec ozbiljan hejt i rasizam novinara prema arapima. City zadnjih godina trosi manje od 10ak klubova u premier ligi. Pogledajte transfere. Da je ovo clanak o Liverpoolu ili Unitedu bio bi superlativ o treneru i odlicno pojacanje. Sramota za ss.ba.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi