Mace o spornim porukama: Sve je namontirano s ciljem da se napakuje Ajdinu!

Šta se dešavalo pred meč Druge lige Centar?

Mace o spornim porukama: Sve je namontirano s ciljem da se napakuje Ajdinu!

S. Mlaćo

Uzbudljivo je u Drugoj ligi FBiH grupa Centar. Naime, NK Vis Simm Bau je lider na tabeli, a u pojedinim bh. medijima pojavile su se navodne viber poruke koje je trener tima iz Kosova Ajdin Mrguda slao prvotimcu Moševca Marselu Maceu pred meč ovog kluba.

"Nemoj sutra da nas ubiješ, ništa vam ne znači. Mi idemo na prvo mjesto, a ti si ovdje na zimu. Nemoj zafrkavati".

Imat ćeš 200 KM od mene. Povuci ručnu. Ja stojim iza toga. Ako hoćeš, ako ne onda ništa"., stoji u porukama koje je navodno pisao Mrguda pred sami meč.

"Dobre igrače imaš, ne mogu sam. Vidio si sve prošlu tekmu. Trebao si reći Mirzi da ranije da keš. Neki dan broji predamnom pet milja. Ništa ne govori. Ja sam vas čekao, makar ljubičastu onu, pravio bih se povrijeđen", odgovor je Macea, kojeg je SportSport.ba večeras i kontaktirao.

Priznaje da je šokiran, ali i isto vrijeme razočaran. Sa Mrgudom je surađivao u TOŠK-u.

"Ništa mi nije jasno. Sve je to namontirano. A ta liga... Šta da kažem...Ne igram više u tom klubu uopšte, ne zanima me ni ta seljačka liga. Sa Ajdinom se nisam čuo od odlaska iz TOŠK-a. Sve ovo me navodi da je cilj bio da se njemu napakuje, moj broj se ne i vidi u tim porukama. Utakmica je završila 1:1, pa toj utakmici ima skoro tri mjeseca. A sada neko kao neke poruke ima, šta da kažem više...", kazao je Mace za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Duel Moševca i NK Vis Simm Bau odigran je 01.09. ove godine, a kako je Mace već naveo završio je podjelom bodova (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi